Hi allemaal,

Mijn naam is Brigit, 29 jaar en ik woon in de buurt van Zaltbommel (vlakbij Den Bosch, ongeveer 2 uur hiervandaan). Ik woon daar samen met mijn twee favoriete huisgenoten, mijn Aussies Bella en Joe.

Iets minder dan twee jaar geleden kwam ik zelf trainen bij Happytails met mijn pup Bella. Ik kon namelijk wel wat hulp gebruiken als first time dog owner. Tijdens het trainen leerde ik enorm veel en begon te merken dat ik het toch eigenlijk wel heel erg leuk vond om met hondengedrag bezig te zijn. Daarom ben ik in 2020 de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Happytails gestart. Een hartstikke leuke periode waarin ik veel geleerd heb en waar ik in 2021 mijn diploma voor heb mogen ontvangen. Maar ja…. Dat gedrag is toch echt wel heel gaaf! Honden laten zoveel verschillende dingen zien met zoveel verschillende redenen, daar moest ik nog meer vanaf weten. Dus in 2020 ben ik ook gestart met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut (bij Happytails). Die opleiding volg ik momenteel nog en hoop die in de toekomst ook goed af te ronden, zodat ik daarna vol aan de slag kan gaan in dit mooie werk en zoveel mogelijk mensen kan ondersteunen in de relatie met hun hond. Verder ondersteun ik bij de opleiding tot Kynologisch Instructeur.

Ik heb dus twee Australian Shepherds, niet het makkelijkste ras… maar wel het ras waar ik mijn hart aan verloren ben. Dat begon eigenlijk al toen ik mijn allereerste hond Bella kreeg. Ze zeggen wel eens dat je van je eerste hond veel kunt leren. Nou, niets is minder waar. Bella is een prachtige dame met een super leuk karakter en onze band is vreselijk sterk. Maar helaas, door lichamelijk klachten en een vreselijk lange revalidatie, liet zij vervolgens bijna het gehele spectrum van gedragsproblemen zien die je je kunt voorstellen bij een Aussie. Van uitvallen tot happen in de riem, ze deed het allemaal. O, daar heb ik zoveel van geleerd… Wij hebben samen, met vallen en opstaan, onze weg gevonden. En onze band is, waar mogelijk, sterker dan ooit! En toen kwam Joe (Somethin’ Spicy United in Red), mijn tweede Aussie, een herplaatser. Deze jongen versterkte de liefde in het ras, wat een geweldige hond! En wat is hij relaxt, lief en beheerst. Een droomhond! Met hem frisbee ik en, als het even kan, gaan we schapen drijven. Haalt hij dan geen kattenkwaad uit? O jawel, zeker wel! Maar ja… daar ben je puber voor. Jullie komen hem ongetwijfeld tegen, want hij is standaard mee als ik bij Happytails ben.

Misschien hebben jullie het al door, maar ik ben dus gek op hondengedrag en Aussies. Ik vind het daarom ook super interessant om aan de slag te gaan met mensen die een gedragsprobleem ervaren bij hun hond. Geen vraag is te gek!