In Geen categorie

_REL5112 -® Rick Letteboer

Zondag organiseerde Hondenschool Happy Tails een internationale dog frisbee kwalificatiewedstrijd op het terrein van  De Bosruiters in Den Ham. 63 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland waren naar Den Ham gekomen om samen met hun viervoeter te frisbeeën.

De wedstrijd werd gejureerd door de twee Duitse heren Bjorn Tigges en Jurgen Bartz en een Spaans jurylid, Iňaki Carretero, die speciaal voor de wedstrijd overgevlogen is.

Team MAD Happy Tails heeft super gespeeld.

De 13-jarige Daan Nijkamp uit Den Ham stond drie keer in de finale. Twee keer in de lange afstandgooien met zowel Tess als Faye. En in de freestyle finale met hond Faye. Daan frisbeede fantastisch, wat hem een mooie vijfde plek opleverde waarmee hij zich gekwalificeerd heeft voor het EK in Hongarije en het WK in Missouri.

De 11-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld heeft onwaarschijnlijk goed gespeeld voor eigen publiek. Ze won de derde plaats in de lange afstandsgooien met Kate tussen de grote mannen. Ze stond in de freestyle finale met twee honden, Ross en Kate. Met Ross werd ze zesde en daarmee heeft ze zich gekwalificeerd. Met Kate was ze beste freestyler en was tevens eerste overall. Amy is beladen met prijzen en vreselijk trots op haar honden.

Esme Letteboer behaalde de 1e plaats bij de junioren. Normaliter is er geen juniorenklasse, maar tijdens deze wedstrijd heeft Happy Tails geprobeerd om de drempel voor de junioren om te spelen laag te houden. Wat resulteerde in een leuk aantal kids met hun hond die kwamen frisbeeen. Esme werd tevens uitgeroepen tot meest veelbelovende junior.

Linda Nijboer behaalde bij de beginners de derde plaats en Karin Gerrits de tweede. Voor beiden was het hun eerste wedstrijd.

Bij de behendigheidswedstrijd was het Anne van Dam die er met alle prijzen vandoor ging samen met haar Australian shepherd Cherry.

Leave a Comment