Ross en Karen

In de loop van de jaren heeft Karen zich meer gespecialiseerd in het begeleiden van mensen maar vooral kinderen met angst voor honden. Mensen of kinderen die bang zijn voor honden kunnen bij Karen een afspraak maken om hun angst te verminderen.

Karen zorgt ervoor, dat op het moment van de afspraak geen honden op de locatie aanwezig zijn die loslopen, zodat degene die bang is zonder stress of angst kan komen.

Karen maakt in eerste instantie gebruik van een knuffelhond. Met deze knuffelhond wordt geoefend om zo rustig mogelijk te reageren in het bijzijn van een hond. Mensen of kinderen met een hondenfobie / angst voor honden kunnen zo paniekerig reageren, dat het gevaarlijk wordt. Ze kunnen bijvoorbeeld in blinde paniek de straat over rennen.

IMG_1978 (Medium)

In eerste instantie is de therapie erop gebaseerd, dat mensen of kinderen niet panieken en rustig kunnen reageren als er een hond in de buurt is. Karen haalt tijdens de therapie ook niet eerder een hond erbij, dan degene die komt voor therapie aangeeft dat het okay is. Karen geeft tevens tips hoe het dagelijks leven van iemand met een hondenfobie /angst voor honden weer leuk wordt. Hier worden duidelijke afspraken met de client over gemaakt. En kinderen krijgen uiteraard een beloning als ze het goed doen. In de loop der tijd zijn op deze manier al vele volwassenen en kinderen van hun angst voor honden afgekomen. Doel is niet om honden leuk te gaan vinden, maar wel om ze te gaan begrijpen en vooral om goed te leren reageren in de buurt van honden.

Jones & Lewisamyenjones

Bij kinderen kan de fobie zich dusdanig ontwikkelen, dat ze niet meer de straat op durven, dat ze niet meer op bezoek willen, dat ze niet meer willen gaan spelen. Dat belemmert een kind behoorlijk en daar wil Karen graag wat aan doen. Karen zet hierbij als de cliënt eraan toe is haar eigen gecertificeerde therapiehonden in. De therapie wordt naar gelang de vordering stapje voor stapje opgebouwd. Meestal zijn 4 tot 5 sessies voldoende om een kind weer stressvrij door het leven te krijgen. De ouders zijn natuurlijk aanwezig bij de sessies, die in de huiskamer plaatsvinden. Een afspraak kan via de mail of per telefoon gemaakt worden.

Kosten bedragen 50 euro per sessie van een half uur. Helaas wordt dit niet door de ziektekostenverzekeringen gedekt.

spiceenamy