Vanwege de verregaande maatregelen van de overheid zijn wij momenteel niet in staat opleidingen te geven. Voor zover mogelijk hebben we de opleidingen online gegeven. Alle praktijkonderdelen en gedragstesten worden uitgesteld en pas gepland als er meer duidelijkheid is over de routekaart en het verloop van Covid 19 in Nederland. Onze excuses voor het ongemak. De hondenschool is wel geopend voor lessen. Uiteraard met een zeer streng protocol. Pups, pubers, reactieve honden en hun eigenaren moeten zo snel mogelijk praktijkgericht begeleid en gecoacht worden en dat kunnen we het beste en veiligste op de hondenschool. Aanmelden kan via https://www.happytails.nl/inschrijfformulieren-hondenschool/. Via ons online boekingssysteem Planwise kunnen de lessen gepland worden. Vol = vol. Bij vragen graag contact opnemen via de e-mail, happytails@hetnet.nl.
Opleidingscentrum Happy Tails geeft sinds 2011 de opleiding tot honden instructeur (kynologisch instructeur). Instromen is in elke module altijd mogelijk.
Data 2020/2021 voor de opleiding tot kynologisch instructeur:
Module 1: 2, 3 en 4 oktober 2020
Module 2: 2, 3, 4, 5, 6 en 7 november 2020
Module 3: 20, 21 en 22 november 2020
Module 4: 11 en 12 december 2020
Module 5: 8, 9 en 10 januari 2021
Wat maakt onze opleidingen tot hondeninstructeur en kynologisch gedragstherapeut voor honden anders dan de andere opleidingen? Vanuit onze dagelijkse praktijkervaring weten we wat belangrijk is voor instructeurs en gedragstherapeuten. We weten ook wat minder belangrijk is. Theorie is belangrijk, maar praktijk en gedrag in levende lijve zien is van essentieel belang. Onze insteek is dus de theorie constant te onderbouwen met praktijk. Filmpjes, live gedrag, zelf doen. We gaan diep op alles in, maar wel begrijpelijk. Bovendien besteden we veel aandacht aan didactiek, methodiek en presentatietechnieken. Alle drie zeer belangrijk bij het lesgeven. Daarin worden cursisten goed begeleid. Daarnaast worden cursisten begeleid door onze coaches, om ervoor te zorgen dat alle deelnemers individueel in hun persoonlijke ontwikkeling begeleid worden om een goede kynologisch instructeur of gedragstherapeut voor honden te worden. De opleidingen zijn breed, we zorgen ervoor dat instructeurs en gedragstherapeuten een grote rugzak met oplossingen krijgen, zodat ze eigenaren van honden optimaal kunnen voorthelpen.
Bij de instructeursopleiding zijn de volgende modules verplicht om examen te mogen doen: module 1, 2, 3 en 5. Module 4 wordt wel aangeraden om te volgen, omdat we daar dieper ingaan op chaining en shaping en veel praktijk doen.
We werken met een team van docenten met ieder hun specialiteiten. We proberen daardoor de toekomstige instructeur, maar ook instructeurs die reeds lesgeven, veel meer draagvlak te geven. De beroepen kynologisch instructeurs en kynologisch gedragstherapeut worden vreselijk onderschat. Onterecht! Het is van belang dat de beroepen professioneel beoefend worden, want het opvoeden en socialiseren van puppen en pubers en het sturen van gedrag is van groot belang voor het gezin waar de hond in leeft, maar ook voor de maatschappij. En niet te vergeten voor de hond! Een kynologisch instructeur en/of gedragstherapeut heeft/hebben daar een hele belangrijke taak in.
We geven les in een prettige sfeer, houden de communicatie open en op ons team van docenten kunnen onze cursisten altijd terugvallen. Cursisten worden goed begeleid en we doen ons uiterste best mensen tijdens de cursus te laten “groeien”!
Inmiddels hebben we al 14 lichtingen instructeurs uit binnen- en buitenland opgeleid!
De opleidingen bestaan uit meerdere modules en worden gegeven door de volgende docenten:
Gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut Marjolein Dankelman-Bongers (Praktijk Loco-Motion) voor anatomie, gangwerk, natuurlijke geneeswijzen, voeding, veel voorkomende problemen bij puppen
Gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut en ervaringsdeskundige Gesien Broekhuijsen voor de onderdelen didactiek, methodiek, presentatietechnieken en gedrag
Veiligheidskundige en deskundige op het gebied van regelgeving en wetten Hans von Piekartz voor wet- en regelgeving & hoe start ik een eigen hondenschool
Gediplomeerd kynologisch instructeur, kynologisch gedragstherapeut en eigenaar van Hondenschool en Opleidingscentrum Happy Tails Karen Mulders voor gedrag, didactiek, presentatietechnieken, etc.
De kosten bedragen 2300 euro bij betaling ineens. Per module bedragen de kosten:
Module 1 (3 dagen): 400 euro
Module 2 (6 dagen): 950 euro
Module 3 (3 dagen): 400 euro
Module 4 (2 dagen): 265 euro
Module 5 (3 dagen): 400 euro
Opgave kan via ons inschrijfformulier, https://www.happytails.nl/inschrijfformulier-kynologisch-instructeur-gedragstherapeut/.
Toelatingseis voor de opleiding kynologisch gedragstherapeut is een diploma van een van de volgende opleidingscentra:
Instructeursopleiding Happy Tails
Instructeur 1, 2 en 3 Martin Gaus
AV en OH O & O
Instructeursopleiding van Geert de Bolster
Instructeursopleiding van Quiebus
We hebben echter wel gemerkt, dat het handig is om een deel van onze module 2 te volgen (aanleren van diverse oefeningen zoals beheersing, kalmeringssignalen, inchecken, beloningssignaal, waarschuwingssignaal, etc.). Derhalve kiezen veel gedragstherapeuten in opleiding ervoor om 2 dagen van module 2 van de opleiding kynologisch instructeur te volgen.
Voor zowel hulphond instructeur als dogfrisbee instructeur is het noodzakelijk om de instructeursopleiding volledig te volgen. Je kunt dus alleen examen doen indien je de instructeursopleiding met goed gevolg hebt afgerond (module 1, 2, 3 en 5). Waarom? Niemand hoort op het veld les te geven zonder voldoende kennis van gedrag, leerprincipes, etc. Echter, de opleiding is wel toegankelijk voor anderen. Je kunt dan alleen geen examen doen. Dus voor een verdieping in de frisbee en dog dance is deze opleiding wel te volgen. Uiteraard is een instructeursdiploma van een ander erkend opleidingscentrum ook voldoende.
Asielhonden, honden uit het buitenland, herplaatsers en honden met gedragsproblemen dienen in eerste instantie door een gediplomeerd gedragstherapeut begeleid te worden. Dit valt niet onder de instructeursopleiding. Hiervoor is een veel diepere kennis noodzakelijk.
In het najaar van 2012 zijn we met de gedragstherapie-opleiding gestart.
Een paar berichten op onze facebook pagina van enthousiaste cursisten (voor meer berichten verwijzen we naar facebook):
Het laatste vond ik best heel lastig, maar hopelijk is het muntje toch gevallen.2 mede cursisten mochten een klassieke – en operante stappenplan maken voor bench training.
2 andere mede cursisten mochten hetzelfde doen voor het najagen van wild.
En ik mocht beide stappenplannen maken voor het niet opsprongen.Het was weer onwijs gaaf, super leerzaam en onze kijk op sommige problemen is weer enorm verbreed.
Vaarwel tunnelvisie, hallo open-mind denken !!
Voor vragen of meer informatie kun je ons altijd mailen of bellen (happytails@hetnet.nl of 06 54967844).