In Geen categorie

Hondenschool Happy Tails geeft op een prachtige locatie in Beerzerveld, Overijssel les. We hebben twee omheinde lesvelden, twee omheinde tussenstukken en twee leshallen. Zo kunnen we altijd veilig lesgeven, we kunnen de honden splitsen op gedrag en grootte tijdens het los spelen met elkaar en we voorkomen dat honden overprikkeld raken. De lessen worden gegeven door gediplomeerde kynologisch instructeurs en een kynologisch gedragstherapeut. Ons team bestaat uit enthousiaste, goed geschoolde instructeurs die met veel passie creatief lesgeven.

Puppycursus: momenteel hebben we 5 mogelijkheden om in te stromen. De instroom is de eerste les en die geven we buiten de groep. Na de instroom kunnen mensen terecht in de puppygroep. De puppycursus wordt gegeven op 6 verschillende dagen. Instromen en aanmelden is altijd mogelijk en flexibel lessen is bij ons geen enkel probleem. Meer informatie staat op onze lestijdenpagina https://www.happytails.nl/over-ons/lestijden/ en op onze puppypagina https://www.happytails.nl/cursussen/puppycursus/. Pups zijn vanaf 7 weken welkom. Een goed begin is het halve werk!

Basiscursus: voor de basiscursus / opvoedcursus hebben we ook 5 mogelijkheden om in te stromen. Dit zijn dezelfde instroomtijden als voor de puppy’s. De basiscursus wordt 10 uur in de week gegeven.

We hebben onlangs de vrijdagochtend gestart als extra ochtend. Zowel in het basisuur om kwart over 9 als in de puppycursus om half 11 is nog ruimte.

Extra begeleiding uur: honden met gedragsproblemen zijn uiteraard van harte welkom bij ons. We hebben een speciaal uur op de dinsdagavond om 9 uur voor honden met probleemgedrag. Doel van dit uur is mensen te leren het gedrag van de hond te voorkomen en gewenst gedrag aan te leren. Bijvoorbeeld een hond die uitvalt aan de lijn leren we gewenst gedrag aan. Dat doen we door middel van weldoordachte trainingstechnieken vanuit de gedragstherapie. De trainingstechnieken zijn dusdanig, dat ze voor de eigenaar vrij eenvoudig uit te voeren zijn. Timing, communicatie en correct riemgebruik (o.a. geen rukken aan de lijn en werken met pijnvrije middelen) is daarbij heel belangrijk en daar werken we aan in de lessen. Honden die heel angstig zijn kunnen we middels gedragstherapie ook leren om minder bang te zijn. Deze lessen worden gegeven door een gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut. We leveren hierin maatwerk.

Je mag altijd aangeven waar je graag aan wilt werken, waar je tegen aan loopt. We proberen cursisten handvatten te geven waar ze in het dagelijks leven met hun hond wat aan hebben. Zowel de puppycursus als de basiscursus zijn er vooral op gericht om gewenst gedrag aan te leren en ongewenst gedrag te voorkomen of af te leren. Daarnaast willen we een stabiele hond vormen. Een hond die weet wat hij/zij moet doen als hij schrikt, die zich kan beheersen, die weet dat niet opspringen hem meer oplevert dan wel opspringen, dat trekken aan de lijn niet netjes is, dat  er niet achter schapen en poezen aangejaagd mag worden, etc. We maken daarbij gebruik van alles wat we op en rond de hondenschool hebben. Kinderen, mensen, honden, poezen, paarden, kippen, schapen, rolstoel, fietsen, grasmaaier, auto’s, vuurwerk, etc. Cursisten worden gecoacht in het begeleiden van hun hond. Oefeningen die bij ons belangrijk zijn: beheersing, contact maken op naam in alle situaties, een goed beloningssignaal (om gewenst gedrag te belonen) en een goed waarschuwingssignaal (om ongewenst gedrag te begrenzen), lopen aan de lijn zonder trekken, het hier roepen. Verder werken we aan spel, (met de eigenaar, maar ook met andere honden), zelfvertrouwen vergroten, balans en coördinatie, etc. Alles is op 1 ding gericht: een geweldige relatie tussen hond & eigenaar en een hond die goed kan functioneren in onze maatschappij. Uiteraard geven we de cursisten de broodnodige theorie, waar we vooral veel aandacht besteden aan leerprincipes, het herkennen van en inzicht krijgen in hondengedrag. Deze theorieles wordt een keer per maand gehouden. De eerstvolgende is komende maandag 12 september van kwart voor 7 tot 10 uur.

Behendigheid / agility wordt bij ons vakkundig gegeven door gediplomeerd instructeur Anne van Dam op de vrijdagavond  van half 7 tot half 8 (beginners) en van kwart voor 8 tot kwart voor 9 (wedstrijdgroep). En op zaterdagochtend om half 9.

Dog frisbee wordt gegeven op de donderdagavond 8 uur en zaterdagmiddag 3 uur. Zowel voor recreanten als voor wedstrijdspelers. Op zaterdagmiddag hebben we veel kinderen in de groep.

Op dinsdagavond en donderdagavond hebben we twee hulphond groepen, waarbij we samen met de cliënten hun eigen hulphonden opleiden tot autisme hulphond of PTSS hulphond.

We geven bovendien privélessen voor honden die niet in de groep kunnen lessen, bijvoorbeeld honden die tijdelijk rustig moeten zijn vanwege een blessure of revalidatie. Of honden die vanwege hun gedrag of angst echt niet in de groep kunnen. Mensen die het niet fijn vinden in een groep. We denken mee met hond en eigenaar. We zijn er voor de hond en de eigenaar. We werken samen met dierenartsen, een natuurgeneeskundig therapeut en fysiotherapeuten. Maak bij ons je wensen kenbaar en wij doen ons best je daarmee te helpen.

 

 

Leave a Comment