In Geen categorie

De 13-jarige Amy en haar 9-jarige broertje Lewis von Piekartz van team Happy Tails hebben afgelopen weekend meegedaan aan een internationale kwalificatiewedstrijd dog frisbee in de buurt van Wenen in Oostenrijk. In een internationaal volwassen deelnemersveld hebben de kinderen geweldig gespeeld met hun honden.

De jonge Lewis speelde in de beginnersklasse. In zeer winderige condities en 30 graden hield Lewis zijn hoofd koel en speelde samen met zijn Apryl een goede ronde lange afstandsgooien. Verder speelde hij twee goede rondes freestyle en verbaasde de jury met zijn ingewikkelde, technische worpen en mooie samenwerking met zijn hond. Lewis werd uiteindelijk 2e in het lange afstandsgooien, 2e in de freestyle en won de beginnersklasse overall (lange afstand en freestyle).

Zijn zus Amy maakte dankbaar gebruik van de winderige condities. Zij speelde met maar liefst 4 honden. Met alle honden speelde ze onvoorstelbaar goed, wat haar zeer hoge punten van de jury opleverde en daverende applauzen van de bezoekers en andere frisbeespelers.

In de freestyle behaalde Amy de 4e plaats met Taylor, de 3e plaats met Cherry, de 2e met Ross en de 1e met Kate. Daarmee heeft ze zich gekwalificeerd voor het EK met 3 honden. In het lange afstandsgooien behaalde ze de 4e plaats met Kate en de 5e met Cherry, wat ze een kwalificatie opleverde voor het EK in Frankrijk en WK in Chicago.

Toen kwam de prijsuitreiking van de overall in een zonovergoten Oostenrijk. Met Taylor behaalde ze de 6e plaats, net een plaatsje te weinig voor een EK en WK kwalificatie.

Vervolgens heeft Amy gedaan wat nog nooit iemand in de dog frisbee sport heeft gedaan. Ze mocht het podium op met drie honden. Met Cherry behaalde ze de 3e plaats, met Ross de 2e plaats en met Kate de 1e plaats. Met alle drie de honden heeft ze zich gekwalificeerd voor het EK en WK. Behangen met medailles en prachtige bekers hebben coach en moeder Karen Mulders en de junioren hun prachtige spel en prijzen gevierd bij een heerlijk Mexicaans restaurant. Op naar Chicago!

Leave a Comment