In Geen categorie

De pups van Odin en Apryl, zijn 8 weken oud. Ze vliegen vandaag uit. Apryl heeft haar moedertaak vol overgave volbracht en heeft de pups liefdevol grootgebracht, grenzen aangeleerd, geleerd dat ze respect moeten hebben en ook de andere honden hebben hun steentje bijgedragen.
Mijn voornaamste taak zit erop. Gelukkig blijft Bright, dat maakt het afscheid nemen altijd een klein beetje minder moeilijk. En Joe, Jason en Juice komen wekelijks weer op puples. Tracy gaat te ver weg wonen, dus die zien we helaas niet wekelijks.
Fotograaf Peter Voort heeft gisteren in de regen nog prachtige foto’s van ze gemaakt, met hulp van Ciska Voort en Amy von Piekartz.
Alle testen zijn gedaan, en alle mensen hebben de pup gekregen waar ze zelf het beste gevoel bij hadden, ondanks dat we vanaf de geboorte gezegd hebben dat we niet op uiterlijke kenmerken plaatsen maar op gedrag en wachten tot na de puptest. Je kijkt dan op een hele andere manier naar de pups en kiest samen met de fokker en op basis van de puptest de pup die qua karakter het beste bij je past.
We hebben de pups een goede basis gegeven qua socialisatie, ze zijn heel mensgericht, beheerst, open en stabiel. Ze hebben voldoende vreemde mensen, kinderen, baby’s, honden in allerlei soorten en maten gezien. Zijn mee geweest naar de basisschool van zoon Lewis en hebben de kids van groep 0 tot en met 8 gezien. Kids die allemaal keurig netjes op de bank op het schoolplein zaten en de pups de mogelijkheid gaven op hun eigen intitiatief en tempo de boel te verkennen en kennis te maken. Ze hebben kennisgemaakt met verkeer, de pony’s, de schapen, de katten. Dieren in de dierentuin. Vaak veilig vanuit de doggyride. Soms op de arm. Zodat ze rustig indrukken kunnen verwerken. En daar waar ze op de grond rondliepen, was iedereen heel duidelijk geïnstrueerd. Gisteren hebben ze veel volwassen honden gezien. Een airdale terrier, een landseer, een Duitse dog, Duitse herders. In de doggyride, op een kleine afstand. ze hebben met verschillende rassen pups gespeeld. De geluiden en visuele prikkels in huis zijn normaal voor ze. We hebben gewerkt aan hun balans en coördinatie, zijn dagelijks met ze naar het bos geweest op verschillende plekken, ze zijn zeer regelmatig mee geweest in de auto en zijn tot nu toe allemaal niet wagenziek. Ze zijn gewend aan de bench, grotendeels zindelijk en super, super leuk. Ze kennen hun naam, reageren erop, komen als je ze roept. Apryl is tot het einde bij ze gebleven in de puppyren. Heeft ze non stop verzorgd en begrensd, ze geleerd wat wel en wat niet mag.Soms kwamen er geluiden uit dat we dachten: sjongejonge, pittige correcties. Maar de puppen weten wat hun grenzen zijn en gaan heel respectvol met Apryl om, super belangrijk.
Straks komen alle toekomstige eigenaren. Ze krijgen eerst een stuk theorieles, daarna praktijkles (onze pupinstroom),de kinderen krijgen een “kinderles” van mij, we gaan nog even lekker samen lunchen en dan moet ik ze laten gaan.
Joe (United in Red) en Jason (Red Dragon) blijven binnen onze kennel en van Touchstone Australian shepherds. Hopelijk kunnen zij in de toekomst weer een mooie bijdrage leveren aan ons geweldige ras.
Lieve Tracy, Juice, Jason en Joe, heel veel geluk met jullie nieuwe baasjes!❤️❤️❤️❤️ Ik heb intens van jullie genoten, wat een leukerds zijn jullie. En Bright mag mij de komende tijd bezig houden.

Leave a Comment