Morgen gaan we van start met een volle nieuwe groep voor de opleiding kynologisch instructeur. Een opleiding die we al sinds 2011 geven.
Dit keer hebben we de opleiding in een ander jasje gegoten. 5 dagen achter elkaar, uiteraard alles klassikaal. We starten met een van de belangrijkste onderwerpen: gedrag van honden en rassenkennis met veel filmmateriaal en live gedrag kijken op de hondenschool. De leerprincipes komen van de week aan bod, didactiek en methodiek en uiteraard een mooie dosis praktijk. De groep gaat o.a. zaterdag honden observeren op de hondenschool, met onze honden en met eigen honden aan het werk. Zaterdagmiddag krijgen ze EHBO voor honden van onze bijna afgestudeerde paraveterinair Amy.
In februari hebben ze weer een volle week waar we ze de fijne kneepjes van het lesgeven gaan leren. En natuurlijk leren ze ook van alles over natuurgeneeswijzen, anatomie, voeding, gezondheid, veelvoorkomende problemen bij pups, kijken ze mee bij de workshops reactieve hond, de Aussie Opvoeddagen, lopen ze stage en kijken ze mee met de therapiehondtesten, puppytesten en hulphondtesten. In maart doet de groep examen.
Afgelopen jaar hebben we een MBO-docent aan ons docententeam toegevoegd met een hele mooie dosis aan onderwijservaring en onderwijskundige ondersteuning. Ze werkt tevens bij ons als kynologisch instructeur. Haar onderwijs- en coaching kwaliteiten zijn een enorme aanwinst voor de opleiding. Zelf heb ik een jaar lang les mogen geven op een groencollege aan MBO 3 en 4 studenten (paraveterinair). Allemaal ervaring en nieuwe inzichten die de opleiding heeft verbeterd.
Ons docententeam Marjolein Dankelman (natuurgeneeskundig therapeut, osteopaat en cranio sacraal therapeut), Sanne Ooms (allround instructeur en manager Happy Tails), Amy von Piekartz (allround instructeur en bijna afgestudeerd paraveterinair), Hans von Piekartz (hogere veiligheidskundige en instructeur jacht), Kelly Lubbers-ter Doest (docent MBO en allround instructeur) & Karen Mulders (allround instructeur & kynologisch gedragstherapeut) staan te trappelen om deze lichting voor te bereiden op het mooiste vak van de wereld