In Geen categorie

Veilig terug van een hele mooie en bijzondere trip naar Boedapest. Heen over Tsjechie en Slowakije gereden, terug over Oostenrijk en Duitsland.  Uiteraard twee keer van de weg gehaald door de douane?

Boedapest en Hongarije waren een bijzondere, onvergetelijke ervaring.  Wat een mooi land, onvoorstelbaar mooie stad en aardige mensen. Waar je terecht komt door de ontzettend gave sport dog frisbee, samen met onze fantastische honden.

Vrijdag hebben Amy en ik (Karen) de last chance qualifier gespeeld. Amy won de wedstrijd met Taylor en kwalificeerde zich nog even voor het Europees en wereldkampioenschap.  Ik werd 4e met Grace en kwalificeerde me daarmee ook voor het EK en WK.  Zaterdag hebben Amy, Daan en ik ons EK gespeeld. Een eer om er te mogen staan en onwijs leuk om mee te doen. Ik heb genoten van het feit dat ik voor het eerst sinds 2007 weer een wedstrijd gespeeld heb. En dan de volgende dag meteen een EK. Samen met mijn pupillen Daan en Amy. Ik had een 17e plaats met Grace en Amy een 16e met haar jonge donderstraal Taylor.  Daan heeft top gefrisbeet.  Vooral zijn tweede show was genieten pur sang.  Ross rook lekkere dames en was er totaal niet bij. Maar Amy was zeer professioneel in staat hem er weer bij te pakken.  Zo knap. Amy en Kate waren twee keer onnoemelijk genieten. Jammer genoeg ving Kate twee worpen op de distance niet. Anders waren ze waarschijnlijk hoger geëindigd.

Wat onze honden dit weekend gedaan hebben is echter bizar. Tussen de 35 en 40 graden. Met ons mee Boedapest in. Geweldig gedrag. Geweldige maatjes. 14 uur heen en 15 uur terug. Veel tijd in de bus. Steeds vreemde plekken. Veel loslopende honden. En dan ook nog eens met ons samen werken en hun best doen. Zo ongelofelijk top. Zo trots op ze. En trots op Daan Nijkamp en Amy von Piekartz.

Gisteravond hebben we samen met de Hongaren en Björn heerlijk gegeten bij een bistro. Waar je hoofdgerecht 6 euro kost. De bediening vriendelijk is, het eten en drinken heerlijk.

Deze ervaring gaat bij ons in de boeken als onvergetelijk, prachtig, bijzonder.  Heel erg gaaf? Wat een eer om coach/trainer van Daan  en Amy te zijn? En Daan en Amy…. die hebben genoten en onvergetelijke ervaringen opgedaan.

Leave a Comment