In Geen categorie

Gisteren hebben Gesien Broekhuijsen en Karen de praktijklessen gegeven van de opleiding therapiehond. 10 geweldige Therapiehonden van diverse rassen (twee Chebo’s, twee witte herders, twee labradoodles, drie Australian shepherds, een golden retriever en een Oud Duitse herder) mochten samen met hun eigenaren aan het werk met een jongen van een zorgboerderij, twee stagiaires en drie kinderen.
We hebben o.a. gewerkt aan assertiviteitstraining, lezen met kinderen, eerst denken en dan doen, revalidatie, kaderen, grenzen aangeven, werken met mensen met autisme, leven met handicaps, dementie, rekenen, reïntegratie en gewoon lekker quality time doorbrengen en wandelen met een therapiehond. Iedereen heeft meerdere keren kunnen werken met haar hond en een ” cliënt” . We hebben veel kunnen brainstormen, therapieën uitgewerkt voor volwassenen en kinderen die bang zijn voor honden, etc.
In onze groep hadden we leraren uit het basisonderwijs, mensen die werken in de thuiszorg, een bedrijfsarts, mensen die in het ziekenhuis werken, een kynologisch gedragstherapeut die o.a. bij een angstbehandelcentrum werkt, mensen die op een zorgboerderij werken en een lieve oma.
We hebben het veel gehad over het welzijn van de hond, stress en alarmsignalen, kalmeringssignalen, houding en gedrag van de hond. Met andere woorden hoe kun je aan je hond zien hoe hij of zij het vindt, vindt de hond het leuk (voorwaarde!), spiegelen, etc. Erg leuk! En zo nuttig en mooi❤
Dank je wel Zorgboerderij Erve Vertier voor jullie onwijs nuttige bijdrage. Alle mensen gefeliciteerd met het behalen van jullie certificaat en heel erg veel plezier en succes met het verantwoord inzetten van jullie gecertificeerde therapiehond.

Leave a Comment