In Geen categorie
Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn man, mijn zoon en dochter, de vriend van mijn dochter, oma & hond en 9 eigen honden.
Onze vakantie startte gescheiden: man Hans, oma & Clooney de hond gingen rechtstreeks naar ons vakantieadres in Zuid-Karinthie, op de grens met Slovenië. Oma kon twee dagen later in haar eigen vakantiehuis terecht, drie kwartier rijden van ons. Oma is bijna 77, Hans rijdt haar van en naar Oostenrijk en het is fijn dat we in de buurt zijn.
De Happy Tails mobiel reed eerst via Tsjechië naar Mistelbach in Noord-Oost Oostenrijk. Daar hebben Amy en Lewis twee kwalificatiewedstrijden dog frisbee gespeeld. Vervolgens zijn we doorgereden naar ons vakantieadres. Maybel, onze jonge labrador van 10 maanden, was voor het eerst mee op vakantie met de 8 Australian shepherds die altijd meegaan. Uiteraard moesten we qua beweging met Maybel nog voorzichtig zijn.
Mensen vragen mij altijd: hoe doe je dat? Zoveel honden mee? Tsja, je begint natuurlijk met een locatie waar dit kan en waar de honden het prettig hebben qua temperatuur. Een huis op een berg op 1000 meter hoogte is altijd veel koeler. Ruimte in een huis waar we onze honden netjes in benches kunnen zetten, zodat het vakantiehuis netjes blijft. Een locatie waar je je honden goed en veilig kunt uitlaten.
Verder heb ik fijne kennels in mijn bus. En een afstandhouder van dik staal die ik tussen de achterdeuren kan zetten, waardoor mijn honden altijd goede ventilatie hebben en veilig in de bus kunnen blijven. De deuren zijn dan op slot, maar met een kier van 40 cm. Mijn achterkant heeft geen ramen, dus het blijft altijd prettig qua temperatuur achterin.
Als ’s morgens de rest nog op een oor ligt, ben ik er al uit en laat ik de honden goed uit. Gaan we een dag iets ondernemen, nemen we twee tot vijf honden mee. De rest is goed uit geweest en blijft veilig in het huis. We zijn een dag naar Ljublana (hoofdstad van Slovenië) en een dag naar Venetië geweest. De honden blijven dan lekker thuis. Een bench is ongelofelijk belangrijk. Het maakt niet uit in wat voor bench we ze zetten. In de bus hebben we aluminium benches, thuis varikennels (plastic benches) en op vakantie heb ik 1 varikennel bij me voor Houdini Taylor en de rest van de honden hebben prachtige paraplutentjes die we enorm makkelijk opzetten en die de honden heel fijn vinden. We wisselen de honden die we meenemen op activiteiten af. Zo komen alle honden aan hun trekken. Voer strooi ik uit op de berg naast onze vakantiehuis. Ze zijn dan een half uur tot drie kwartier zoet met hun voertjes zoeken. Een hele goedkope puzzel.
Verder is het ontzettend fijn als ze zich gedragen. Hier komen als je ze roept, contact maken als je dat vraagt, netjes met je meelopen, zich rustig gedragen in een restaurant, als je mensen tegenkomt met of zonder hond, in een gondel, als je koeien op je pad tegenkomt, etc. Een af en blijven blijft enorm handig. Kortom een goed opgevoede hond is een feest om mee te nemen op vakantie. Is een feest om mee te leven.
En dat is precies wat we doen bij Hondenschool Happy Tails. Ervoor zorgen dat mensen een maatje krijgen die goed opgevoed is en ervoor zorgen dat de hond ontspannen en fijn mee kan draaien in ons veelal drukke leven. Trots op wat we hier doen. Lessen geven waarbij we hond en eigenaar veel handvatten geven voor het dagelijks leven en op vakantie. 😊

Leave a Comment