In Geen categorie

De 11-jarige Amy von Piekartz van Hondenschool Happy Tails img_1506uit Beerzerveld en haar hond Ross hebben afgelopen weekend op het Wereldkampioenschap Dog Frisbee in Kansas City, Missouri geschiedenis geschreven.

Na haar 4e plaats overall op het Europees Kampioenschap in Hongarije mag ze nog een mooie plaatsing toevoegen. Afgelopen weekend hield Amy het hoofd heel koel in de hitte van Missouri en speelde ontspannen en enthousiast met haar honden het wereldkampioenschap. Daaraan deden Japanners, Chinezen, Canadezen en vooral Amerikanen mee. De sport is groot in Amerika en diverse Amerikaanse deelnemers aan het WK verdienen hun geld met professionele dog frisbee shows. Daar stond de 11-jarige Amy dapper tussen.

Amy verbaasde iedereen door zaterdag 9,5 punt te gooien met Ross op de lange afstand. Ze behaalde daarmee een 3e plaats. De totaalscore wordt berekend op basis van de freestyle (show op muziek) en het lange afstand gooien. Amy mocht zondag terugkomen met Ross in de grote finale. Opnieuw heeft ze heel ontspannen en fantastisch gespeeld en behaalde uiteindelijk de 10e plaats. Als enige kind tussen allemaal volwassenen. Als enige Nederlander en als enige Europeaan. Ongelofelijk knap. Met Kate eindigde ze op de 21e plaats. Kate had een fantastische freestyle ronde, maar minder punten op de afstand.

Amy werd zaterdag benaderd door een journalist van de Kansas City nieuws en heeft voor de tv een interview gegeven in haar beste Engels en een beetje Nederlands (http://www.kansascity.com/news/local/article105422031.html).

Inmiddels zijn Amy, Ross en Kate weer veilig terug op Nederlandse bodem en zijn weer een heleboel geweldige ervaringen rijker.

Leave a Comment