Vanwege de grote vraag naar goede begeleiding, duidelijkheid en inzicht in het leren en gedrag van het prachtige maar ingewikkelde ras de Australian shepherd is Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails in 2019 gestart met het organiseren van Aussie Opvoeddagen.

In deel 1 geven we theorie en praktijk, in deel 2 geven we alleen praktijk. Doel van de opvoeddagen is eigenaren praktische handvatten te geven in de begeleiding van hun Australian shepherd.

In 2023 hebben we weer meerdere data gepland voor de Aussie Opvoeddag deel 1. Kosten voor Aussie Opvoeddag deel 1 bedragen 169,95 euro (1 online instroomles en 1 dag workshop).

15 januari 2023

26 maart 2023

19 mei 2023

 

Datum Aussie Opvoeddag deel 2: 21 mei 2023. De kosten voor Aussie Opvoeddag deel 2 bedragen 150,00 euro.

 

We starten ’s morgens om half 10 en de dag duurt tot ongeveer 5 uur. Maximaal aantal honden in de zomer: 15. Maximaal aantal  honden in de winter i.v.m. binnen lessen: 12. Vol = vol.

Deze Aussie Opvoeddag is bedoeld voor eigenaren die tips en tools willen qua opvoeding, handige en nuttige oefeningen voor eigenaren, een stuk theoretische kennis (communicatie, gedrag, met o.a. stress-signalen, alarmsignalen, kalmerende signalen, afstandsvergrotende en afstandsverkleinende signalen, herkenning van gezond of ongewenst spel, leerprincipes, etc.). Lopen aan de lijn zonder trekken, riemgebruik en gedrag begeleiden (blaffen, uitvallen, redirectie gedrag, najagen van auto’s, fietsers, mountainbikers, wielrenners, skateboards, katten, paarden, schapen, blaffen in huis, onzekerheid richting mensen en/of honden, etc.), zijn de rode draad voor de workshop.

Het is belangrijk dat de hond even in de bench of in de auto kan blijven, zodat we de theorie en praktijk kunnen afwisselen en zo de honden ook voldoende rust tussendoor kunnen geven.

Inschrijven kan eenvoudig op ons online systeem: https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login. Daar kun je een account aanmaken en vervolgens een strip aanschaffen voor Aussie Opvoeddag deel 1 en/of deel 2. Deze strip plan je in en dan is je inschrijving compleet.

Koffie, thee, warme chocolademelk en lunch zijn inbegrepen.

De Aussie Opvoeddag wordt gegeven bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails, Beerzerhaar 37 te Beerzerveld. Er zijn volop mogelijkheden om te overnachten in de buurt; we zitten in een van de mooiste omgevingen van Nederland. Dus mocht je een dag eerder willen komen of een dag langer willen blijven en genieten van de prachtige omgeving, kunnen we altijd tips geven.