Vanwege de grote vraag naar goede begeleiding, duidelijkheid en inzicht in het leren en gedrag van het prachtige maar ingewikkelde ras de Australian shepherd is Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails in 2019 gestart met het organiseren van Aussie Opvoeddagen.

In deel 1 geven we theorie en praktijk, in deel 2 geven we alleen praktijk. Doel van de opvoeddagen is eigenaren praktische handvatten te geven in de begeleiding van hun Australian shepherd.

In 2021 zijn voorlopig de volgende workshops gepland:

  • Vrijdag 13 augustus Aussie Opvoeddag deel 1
  • Woensdag 25 augustus Aussie Opvoeddag deel 1

We starten ‘s morgens om half 10 en de dag duurt tot ongeveer 5 uur. Maximaal aantal honden: 12. Vol = vol. Even voor de duidelijkheid: we hebben twee data gepland voor de workshops, je volgt 1 dag.

Deze Aussie Opvoeddag is niet voor honden met gedragsproblemen; deze willen we graag in de workshop Reactieve Hond hebben. Maar echt voor tips en tools qua opvoeding, handige en nuttige oefeningen voor eigenaren, een stuk theoretische kennis (communicatie, gedrag, met o.a. stress-signalen, alarmsignalen, kalmerende signalen, afstandsvergrotende en afstandsverkleinende signalen, herkenning van gezond of ongewenst spel, leerprincipes, etc.)

Het is belangrijk dat de hond even in de bench of in de auto kan blijven, zodat we de theorie en praktijk kunnen afwisselen en zo de honden ook voldoende rust tussendoor kunnen geven.

Inschrijven kan eenvoudig op ons online systeem: https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login.

De kosten bedragen 135 euro. Koffie, thee, warme chocolademelk zijn inbegrepen.

De Aussie Opvoeddag wordt gegeven bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails, Beerzerhaar 37 te Beerzerveld. Er zijn volop mogelijkheden om te overnachten in de buurt; we zitten in een van de mooiste omgevingen van Nederland. Dus mocht je een dag eerder willen komen of een dag langer willen blijven en genieten van de prachtige omgeving, kunnen we altijd tips geven.