Heerlijke recepten!

Voor de keukenprinsen/prinsessen onder ons hieronder een aantal tips hoe je de kong van je hond kunt vullen.

De bekendste: vul de kong met wat brokjes of koekjes. Doe er een plakje kaas overheen. Zet de kong in een kopje met het kleine gaatje naar beneden, 20 seconden in de magnetron. De kaas smelt over de brokjes en de hond moet stuiteren, knagen, likken om het voer eruit te krijgen. Wel even af laten koelen!

Variant: vul de kong met vers vlees zoals rodi, energique, carnibest, rodiworst.

Pindakaas: smeer wat pindakaas op een boterham, frut de boterham met pindakaas in de kong en smullen maar!

Variant: smeerkaas/smeerleverworst op een boterham en dan in de kong.

IJsje: stop wat kippen- of runderbouillon in de kong, leg het in de vriezer en je hond heeft een heerlijk ijsje. Ook kun je gebruik maken van biogarde, yoghurt, vanillevla, etc om een ijsjeskong voor je hond te maken. Dicht het kleine gaatje af met en blokje kaas o.i.d.. Spoel de bevroren kong wel eerst even af voordat je hem aan de hond geeft, anders kan de tong eraan vast vriezen. Een ijsjeskong is perfect voor honden die aan het wisselen zijn.

Tip: maak het eerst niet al te moeilijk voor de hond. Zorg dat je hond makkelijk succes heeft met het scoren van de voertjes. Anders verliest je hond interesse in de voerspeeltjes. Variatie vinden honden leuk, maar ga het pas moeilijker maken als de hond het begrijpt.

Dat geldt eigenlijk voor alle voerspeeltjes, leer je hond waar het uitkomt. Laat het je hond zien. Langzamerhand kun je het steeds moeilijker maken. Veel speelplezier!

De kong is verkrijgbaar bij Happy Tails, de meeste dierenspeciaalzaken en via www.zooplus.nl. Er zijn ontzettend veel leuke en spannende voerspeeltjes verkrijgbaar, vooral de kong heeft veel veilige voerspeeltjes.

Zie https://www.kongcompany.com/nl/