Speuren/Mantrailing

 

Op de vrijdag ochtend geven wij speurlessen. Tijdens deze lessen ( zowel in groepsverband als privé mogelijk ) ben je samen met je hond aan het werk om een vermist persoon op te zoeken. De lessen vinden hoofdzakelijk in het bos plaats en de gevorderde honden af en toe op een industrieterrein of in de woonwijk.

 

Waarom speuren?

  • Uitdaging: Je daagt je hond niet alleen fysiek, maar ook mentaal uit. Na een aantal sporen uitgewerkt te hebben is je hond moe en voldaan!
  • Talentontwikkeling: Door te speuren train je je hond zijn instinct te volgen en zijn neusconditie te verbeteren.
  • Betere focus: Je hond is geconcentreerd bezig met het speuren. Als ze eenmaal aan het werk zijn zie je complete focus, zelfs de moeilijkste prikkels kunnen genegeerd worden.
  • Meer zelfvertrouwen: Heb jij een onzekere hond? Het uitwerken van een spoor en vinden van een persoon zorgt voor een enorme groei in het zelfvertrouwen van de hond.
  • Sterkere band: Tijdens het speuren werk jij heel goed samen met je hond, je leest de hond goed en vertrouwt op zijn neus.

Voor wie?

Dat is het mooie aan speuren! Het is geschikt voor álle hondenrassen, mits de juiste motivatie aanwezig is.

Jonge honden, pubers, volwassen honden of senior, het maakt allemaal niet uit! Vindt je hond het lastig om in een groep te werken, heb je liever meer persoonlijke aandacht óf is je hond reactief? Dan is de privéles wellicht wat voor jou!

Wanneer?

Elke vrijdag ochtend

Groep 1 – 09:30 tot 10:45

Groep 2 – 11:00 tot 12:15

Privéles – 12:30 tot 13:00

 

Tarieven:

Blok van 5 groepslessen €175,-

Blok van 5 privélessen €225,-

Indien er meer vraag is naar speurgroepen kunnen we kijken of we op een andere dag extra bij kunnen plannen.