Landelijk G & G:
Bijna 20 jaar hebben wij de officiële G & G-cursussen van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) aangeboden voor mensen die landelijk examen willen doen en eventueel wedstrijden willen lopen.

Helaas hebben wij, samen met onze cursisten, moeten besluiten om de aansluiting bij de FHN te beëindigen.

Reden hiervoor is de klachtenafhandeling van het laatste examen op zondag 8 oktober jl. Een nieuwe keurmeester van de FHN kwam die dag SHH en landelijk GG keuren.

Deze keurmeester heeft gedurende de hele dag onze cursisten beledigd, afgesnauwd, foutief gekeurd, foutief gescoord, de reglementen verkeerd gehanteerd. Het was dramatisch. Naar aanleiding hiervan hebben onze cursisten klachten ingediend bij de FHN. Wij hebben klachten ingediend bij de FHN. Op deze klachten is door de FHN niet gereageerd. Op ons verzoek met de FHN om tafel te gaan is niet gereageerd.

Dat heeft erin geresulteerd, dat we, in samenspraak met onze cursisten, besloten hebben om de aansluiting bij de FHN per direct te beëindigen. We zijn zeer teleurgesteld in de handelswijze van de FHN.

We zullen zelf een soort van Sociale Huishond-programma en landelijk GG-programma gaan opstellen, zodat we de mensen die graag examen willen doen en het GG-programma een mooie manier vinden om met hun hond samen te werken en naar iets toe te werken, tegemoet kunnen komen.