Ieder najaar geven we bij Happy Tails workshops vuurwerk. Uiteraard besteden we tijdens de lessen aandacht aan vuurwerk, maar voor bepaalde hondenrassen die gevoelig zijn voor geluiden en voor honden die al bang/gestresst zijn wanneer er vuurwerk is, is een workshop vuurwerk erg handig.
In november beginnen ze vaak al met knallen, dus een goed begin is het halve werk en voorkomen is beter dan genezen. En is het kwaad al geschied, dan is het fijn als we tijdig training/therapie in kunnen zetten. Vandaar onze jaarlijks gegeven vuurwerkworkshops. Met een stuk theorie over angst/trauma, voorkomen van angst/trauma, begeleiding van angst/trauma, oefeningen en therapiemethodes die je in kunt zetten en natuurlijk praktijk!
De vuurwerkworkshop wordt in twee delen gegeven op woensdagavonden.
1e geplande workshop: woensdag 1 (deel 1) en 8 november (deel 2)
2e geplande workshop: woensdag 22 november (deel 1) en 6 december (deel 2)
In deel 1 geven we theorie en praktijk, in deel 2 alleen praktijk.
Uiteraard zorgen we ervoor dat we het “vuurwerk” zeer gedoseerd aanbieden en dat honden niet bang worden. We geven mega veel tips en fijne oefeningen en we coachen de eigenaren.
De workshop wordt gegeven door kynologisch gedragstherapeut Karen Mulders en vindt plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails. De kosten voor de workshop bedragen 79,95 euro. Inschrijven kan via Planwise.
We hebben ruimte voor maximaal 12 honden.
NB: Cursisten die nog niet eerder les bij ons hebben gevolgd moeten eerst de online instroomles van 19,95 euro volgen zodat de basis handelingen erin zitten. Onwijs belangrijk voor het begeleiden van gedrag.