Voorlopig hebben we geen fokplannen. 

 

Ben je geïnteresseerd in een pup van Somethin’ Spicy? Dan is het volgende handig om te weten en we raden je aan deze informatie goed door te lezen!

Je bent bij ons altijd welkom om kennis te maken met ons en onze honden. En als de puppies er zijn om puppies te kijken. Als de moederhond het goed vindt en het gaat goed met de pups, zijn bezoekers vrij snel welkom. De pups hebben we natuurlijk in huis. We betrekken onze pupkopers graag bij alle activiteiten die we met de pups ondernemen. We gaan vanaf de 5e week dagelijks met de pups naar het bos, gaan naar de dierentuin, de stad, de intratuin, school, etc. etc. Vanaf de 6 weken enting gaan ze ook dagelijks mee naar de hondenschool (deze hebben we achter ons huis). Ze zien erg veel mensen, kinderen, honden en maken kennis met alle prikkels die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Herdershonden kun je maar tot de 8e week socialiseren, dus het is enorm belangrijk dat wij als fokkers dit optimaal doen. Toekomstige pupeigenaren mogen helpen met pups socialiseren, puplessen volgen, kortom we proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de pupkoper en de pupkoper kan een goed beeld krijgen van de pups. Je mag bij ons altijd je voorkeur aangeven voor een reu/teef, welke reu/teef, maar we gaan pas na de leeftijd van 7 weken en na de puptest de puppen verdelen. We willen dat de juiste pup bij de juiste eigenaar komt en plaatsen NIET op kleur maar op karakter. Op basis van de puptest, wat we zelf zien in de puppen en wat de pupkoper zoekt gaan we na deze test de pups plaatsen, uiteraard wel in overleg met de pupkopers. Voor de 7e week heeft dit geen enkele zin, want dan hebben de karakters van de pups zich nog niet voldoende ontwikkeld en kun je ook nog niet veel zeggen over gangwerk en dergelijke.  Zeker bij ons prachtige maar gecompliceerde ras kiezen mensen dan op kleur en niet op karakter.

We zijn selectief in het plaatsen van onze puppen. We willen graag dat toekomstige eigenaren zich realiseren, dat ze een Australian shepherd in huis krijgen. Beheersing, controle, werken aan gewenst gedrag en duidelijkheid zijn bij dit ras erg belangrijk. Bovendien is het fijn als ze een taak hebben. Een Aussie is beslist geen gemakkelijk ras! Qua opvoeding en sturen van gedrag vergt de Aussie minstens de eerste twee jaar veel. Aussie reuen zijn laat volwassen. Aussies zijn van oorsprong herdershonden, veedrijvers en erf- en veebeschermers. Drie in een dus. En dat maakt dat dit ras best gecompliceerd is. Deze oorspronkelijke taken kunnen onze aussies, omdat we selecteren op echte oorspronkelijke aussiekwaliteiten, nog prima uitvoeren. In het zoeken naar een geschikte combinatie kijken wij naar werktitels, niet naar showtitels. We willen vooral het oorspronkelijke mooie gedrag van de Australian shepherd behouden en doen ons uiterste best om dat in onze lijnen vast te leggen.

 

Onze pupkopers krijgen de pupcursus bij Happy Tails gratis, uiteraard nazorg en wij staan altijd klaar voor onze pupkopers. Wij fokken Aussies sinds 2000 en vinden gedrag, werkkwaliteiten en gezondheid onvoorstelbaar belangrijk. We doen enorm ons best om gezonde honden te fokken, in lichaam en geest.

Uiteraard zijn alle combinaties uitgezocht op karakter, gedrag en gezondheid. We doen ons uiterste best om de inteelt coëfficiënt zo laag mogelijk te houden en kijken daarbij minimaal 8 generaties terug. Met name het risico op epilepsie, op dit moment een dreigend groot probleem binnen het ras, proberen we te voorkomen.

Onze honden en nakomelingen zijn wat Aussies horen te zijn: veelzijdig. Binnen de sporten agility en frisbee, maar ook bij het schapen- en koeiendrijven en als therapiehond vind je door ons gefokte honden.

Meer weten? Kom langs of mail ons!