Op de planning!

Het volgende nest wat we in de planning hebben is van de combinatie Somethin’ Spicy ChocoChoco (Apryl) x Some Kind of Magic’s Night Train to Memphis (Memphis). Een mooie outcross met een reu die ik al heel lang op het oog heb. Heb je interesse in een pup uit deze combinatie, stuur ons dan een mail met motivatie. Op de pagina van Apryl kun je allerlei informatie vinden over Apryls hobbies😊

 

 

Pups geboren van Touchstone Holiday Spice x Scallywag’s Soul of the Night! 

We hebben om meerdere redenen voor deze combinatie gekozen: de reu is een gecertificeerde therapiehond, die dagelijks meegaat naar het werk van de eigenaar (ze werkt in de verslavingszorg). De reu is atletisch, werkt graag en heeft een goede aan- en uitknop. De reu is vriendelijk naar mensen en honden, is ongecompliceerd (en goed opgevoed!). De reu komt uit mooie werklijnen en met deze reu kunnen we een outcross realiseren (de lijnen van de reu komen vrijwel niet overeen met de lijnen van Holly).

Deze pups krijgen alleen ASCA-papieren, geen FCI-stamboom. In Duitsland moeten fokkers een keuze maken: of FCI-papieren, of ASCA-papieren. Deze reu heeft ASCA-papieren. De keuze in voor onze teven geschikte reuen met FCI papieren is zeer beperkt, dus deze keer hebben we gekozen voor een reu met ASCA-papieren (Australian Shepherd Club America). De pups krijgen een ASCA stamboom.

NB: reuen worden alleen in co-ownership geplaatst. Wij willen niet dat door ons gefokte honden zonder onze controle / supervisie ingezet worden, laat staan dat ze in de broodfok belanden. Teven worden geplaatst met een non-breeding overeenkomst, tenzij anders overeengekomen.

Voor de toekomst hebben we nestjes gepland. Via de mail (happytails@hetnet.nl) kunnen geïnteresseerden zich, nadat ze wat meer over zichzelf en de motivatie waarom de keuze is gevallen op een Aussie, op de wachtlijst laten plaatsen. We stellen het op prijs als mensen die zich op de wachtlijst laten plaatsen langskomen om kennis te maken met ons en onze honden.

Interesse in een pup van onze kennel?

Ben je geïnteresseerd in een pup van Somethin’ Spicy? Dan is het volgende handig om te weten en we raden je aan deze informatie goed door te lezen!

Je bent bij ons altijd welkom om kennis te maken met ons en onze honden. En als de puppies er zijn om puppies te kijken. Als de moederhond het goed vindt en het gaat goed met de pups, zijn bezoekers vrij snel welkom. De pups hebben we natuurlijk in huis. We betrekken onze pupkopers graag bij alle activiteiten die we met de pups ondernemen. We gaan vanaf de 5e week dagelijks met de pups naar het bos, gaan naar de dierentuin, de stad, de intratuin, school, etc. Uiteraard gedoseerd en weloverwogen. Vanaf de 6 weken enting gaan ze ook dagelijks mee naar de hondenschool (deze hebben we achter ons huis). Ze zien erg veel mensen, kinderen, honden en maken kennis met alle prikkels die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Herdershonden kun je maar tot de 8e week socialiseren, dus het is enorm belangrijk dat wij als fokkers dit optimaal doen. Toekomstige pupeigenaren mogen helpen met pups socialiseren, puplessen volgen, kortom we proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de pupkoper en de pupkoper kan een goed beeld krijgen van de pups. Je mag bij ons altijd je voorkeur aangeven voor een reu/teef, welke reu/teef, maar we gaan pas na de leeftijd van 7 weken en na de puptest de puppen verdelen. We willen dat de juiste pup bij de juiste eigenaar komt en plaatsen NIET op kleur maar op karakter. Op basis van de puptest, wat we zelf zien in de puppen en wat de pupkoper zoekt gaan we na deze test de pups plaatsen, uiteraard wel in overleg met de pupkopers. Voor de 7e week heeft dit geen enkele zin, want dan hebben de karakters van de pups zich nog niet voldoende ontwikkeld en kun je ook nog niet veel zeggen over gangwerk en dergelijke.  Zeker bij ons prachtige maar gecompliceerde ras kiezen mensen dan op kleur en niet op karakter.

We zijn selectief in het plaatsen van onze puppen. We willen graag dat toekomstige eigenaren zich realiseren, dat ze een Australian shepherd in huis krijgen. Beheersing, controle, werken aan gewenst gedrag en duidelijkheid zijn bij dit ras erg belangrijk. Bovendien is het fijn als ze een taak hebben. Een Aussie is beslist geen gemakkelijk ras! Qua opvoeding en sturen van gedrag vergt de Aussie minstens de eerste drie jaar veel. Aussie reuen zijn laat volwassen. Aussies zijn van oorsprong herdershonden, veedrijvers en erf- en veebeschermers. Vier in een dus. En dat maakt dat dit ras best gecompliceerd is. Deze oorspronkelijke taken kunnen onze aussies, omdat we selecteren op echte oorspronkelijke aussiekwaliteiten, nog prima uitvoeren. In het zoeken naar een geschikte combinatie kijken wij naar werktitels, niet naar showtitels. We willen vooral het oorspronkelijke mooie gedrag van de Australian shepherd behouden en doen ons uiterste best om dat in onze lijnen vast te leggen.

Onze puppykopers krijgen de puppycursus bij Happy Tails gratis, uiteraard nazorg en wij staan altijd klaar voor onze puppykopers. Wij fokken Aussies sinds 2000 en vinden gedrag, werkkwaliteiten en gezondheid onvoorstelbaar belangrijk. We doen enorm ons best om gezonde honden te fokken, in lichaam en geest.

Uiteraard zijn alle combinaties uitgezocht op karakter, gedrag en gezondheid. We doen ons uiterste best om de inteelt coëfficiënt zo laag mogelijk te houden en kijken daarbij minimaal 8 generaties terug.

Onze honden en nakomelingen zijn wat Aussies horen te zijn: veelzijdig. Binnen de sporten agility en frisbee, maar ook bij het schapen- en koeiendrijven en als therapiehond vind je door ons gefokte honden.

Meer weten? Kom langs of mail ons!

 

Belangrijke info over ons mooie ras!

You have an an Aussie.

You have a breed that’s a little over 150 years old.

You have a breed that is the only herding stock dog originally bred in America, and is truly American, being a great big melting pot of different breeds to get what they wanted.

You have a breed that was bred to be able to herd one thousand sheep with a few buddies and only one human shepherd.

You have an Aussie.

You have a breed that was bred for sheep but able to think and adjust to herd ducks, geese, pig, chickens, and rabbits And each one herded differently .

You have a breed that guarded all those sheep, ducks, geese, and rabbits, so it made sure it kept it’s eyes on you. You have a breed that has guarding instincts as strong as it’s herding instincts.

You have a breed that ranchers loved because if you needed something done, it could do it.

You have an Aussie.

You have a breed that was known as early as 1860 for it’s intelligence, gentleness, loyalty and uncompromising courage and strength in the face of danger.

You have a breed that was bred to have no trouble continually moving with a comfortable lope all day. Every day.

You have a breed that doesn’t care about the weather, and has worked everywhere from Antarctica to the hot dry plains of Texas.

You have an Aussie.

You have a breed that is known for incredible energy and intelligence and also being one of the most destructive dogs there is when those aren’t taken care of.

You have a breed that you thought you knew what it took to raise one, and was still surprised. And still got another one. You have a breed that has no problem running your home if they don’t think you are doing it right.

You have a breed that made the list of ten most high maintenance dogs. And you weren’t surprised.

You have a breed that you have actively talked people out of getting. And laugh when non aussie owners say they can take care of it for a little while.

You have an Aussie and wouldn’t trade it for the world.❤️