Bij Happy Tails kunt u ook terecht met uw hond voor gedragsbegeleiding. We hebben zeer veel ervaring in het begeleiden van honden met probleemgedrag en hebben daar onze eigen aanpak voor, met succes!!! Vaak is de drempel om contact op te nemen met een gedragstherapeut vrij hoog voor mensen die hulp nodig hebben. Dat hoeft echt niet! Wij kunnen u en uw hond verder helpen. Bel ons gerust of neem contact op via de mail. We helpen u heel graag verder! Dat is ons vak en dat vinden we geweldig om te doen! Niets is mooier dan het gedrag van een hond te begeleiden en weer te vormen tot voor de eigenaar acceptabel gedrag. We hebben ook veel ervaring in het begeleiden van rescue honden uit het buitenland, zoals Spanje, Griekenland, Portugal en van asielhonden. Karen is in asielen geweest in Spanje en Portugal, kent en begrijpt de situatie.

Karen Mulders is reeds sinds 1999 gedragstherapeut en is aangesloten bij Alpha en de APDT. Ze volgt regelmatig bijscholingen.

Veelvoorkomend probleemgedrag is o.a.:

– agressie naar mensen

– agressie naar andere honden

– onzindelijkheid

– sloopgedrag

– veel blaffen

– niet alleen kunnen zijn

– trekken aan de lijn

– angst voor bijvoorbeeld geluiden (vuurwerk, onweer, etc.), voor mensen, voor andere honden, etc.

– rangordeproblemen in het gezin of tussen honden onderling

– najagen van auto’s, fietsers, joggers, etc.

– stereotyp gedrag (bijvoorbeeld staart jagen, schaduwen jagen)

– automutilatie (zichzelf kapotbijten of likken)

– hyper-, hydro-, pica- en coprofagie, etc. (overmatig eten, drinken, dingen eten die niet eetbaar zijn, poep eten)

– etc. etc. etc.

Met gediplomeerd Alpha gedragstherapeut Karen Mulders kunt u een afspraak maken voor een intake-gesprek, waarna er gekeken wordt hoe het probleemgedrag opgelost kan worden. We werken daarbij samen met dierenartsen van Dierenkliniek Twente te Wierden (regulier werkend dierenartsen), met Steven Schukkink van Dierenkliniek Kortenoord te Wageningen (zowel regulier als homeopathisch werkend dierenarts) en met Marjolein Dankelman-Bongers, natuurgeneeskundig therapeut van Praktijk Loco-Motion. Desgewenst kunnen we e.e.a. natuurlijk ook altijd met uw eigen dierenarts kortsluiten.

Extra begeleidingsuur

Behalve dat we cliënten individueel kunnen begeleiden, hebben we een heel mooi en goedkoper alternatief. Het extra begeleidingsuur reactieve hond. Eventueel kunt u met uw hond terecht in een van deze uren, waar in een groepje gewerkt wordt aan de begeleiding van eventuele problemen. Gedragstherapie kost 135 euro per sessie van een uur, en begeleiding in een groepje kost 149,95 euro voor 10 lessen.  De meeste cliënten hebben behoefte aan langere begeleiding. Meestal is een sessie niet voldoende. Door in ieder geval een maand begeleid te worden, kun je vaak een heel stuk verder komen. Niet alleen de hond moet leren, vooral de eigenaar. Dit is een enorm prettige manier om wekelijks handvatten te krijgen en te werken aan het gedrag van uw hond. Cliënten komen uit heel Nederland voor onze unieke manier in het begeleiden van probleemgedrag bij honden. Meer weten? Bel of mail ons!