Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Sanne Ooms, 25 jaar en sinds Juni 2020 te vinden bij Happy Tails.

Ik woon nu  2,5 jaar  in het buitengebied van het prachtige Dalfsen met mijn partner Hans. We zijn inmiddels al bijna 11 jaar samen. Na lang zeuren ( ja echt waar) over een hond kwam daar dan Romeo. Mijn eerste echte langharige Duitse herder van 5,5 jaar oud inmiddels. Samen met hem ben ik begonnen met de lessen op de hondenschool. Hier kreeg ik steeds meer kennis over gedrag en genoot van het buiten zijn en samen werken. Ik vond het zo interessant, het begon toch echt te kriebelen. Na lang twijfelen heb ik besloten om te beginnen aan de opleiding tot Kynologisch instructeur. En wat een goede keuze!

Ik geniet onwijs van mijn vak, en werk inmiddels bijna full-time bij Happy Tails. Mijn vaste avonden die ik les geef zijn de maandag, woensdag en donderdag avond. Hiernaast vervul ik nog administratieve zaken en ondersteun waar nodig. We doen dus van alles een beetje! Die afwisseling maakt het nog leuker. Ik heb vanuit mijn opleidingen eerder een zorgachtergrond, en maak hier gretig gebruik van.

Een van mijn specialismen zijn dan ook de combinatie mens en hond. Zien en voelen wat men nodig heeft. Zien en voelen of het goed gaat, of dat er misschien wat meer aan de hand is dan zo zichtbaar op het veld. Ik ben dus echt een gevoelsmens en vertrouw op mijn gevoel en ik vindt het heerlijk als er af en toe ook even goed gelachen kan worden. Humor is erg belangrijk. Dat maakt de communicatie een stuk makkelijker en open richting de cursist.