In 2020 zijn we gestart met de opleiding instructeur hulphond. In 10 lesdagen met theorie en praktijk gaan we aan de slag met het opleiden van hulphonden voor kinderen en volwassenen met autisme, PTSS, depressies, angststoornissen, anorexia, niet aangeboren hersenletsel, hechtingsproblematiek, Gil de la Tourette, etc.

Alle facetten komen aan bod. Het testen van pups om te selecteren op een geschikte pup, het testen van pubers/volwassen honden, de intake, het opleiden van de hond, het begeleiden van de eigenaren van start tot certificering, etc.

De opleiding zal worden gegeven door Gesien Broekhuijsen (kynologisch gedragstherapeut, hulphondopleider en docent opleiding kynologisch instructeur, gedragstherapie en therapiehond), Annemarie ten Brinke (eigenaar zorgboerderij Erve Vertier en hulphondtrainer), Maud van de Berg (orthopedagoog, cognitieve gedragstherapie met haar therapiehonden en hulphondtrainer) en Karen Mulders.

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde opleiding kynologisch instructeur. Een goede kennis van hondengedrag vinden we ongelofelijk belangrijk, dus daar zullen we op toetsen.

Lestijden zijn over het algemeen van 12.30 – 18.00/19.30 uur.

De kosten bedragen € 1950,00 voor 10 lesdagen verspreid over 10 maanden en privé-coaching. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze opleiding. Vol = vol.

Voor opgave of meer informatie kun je mailen met happytails@hetnet.nl.

Lesdagen: in verband met de verlate start van de opleiding vanwege de coronacrisis zijn nog niet alle data bekend. Deze zullen verder met de groep afgestemd worden.

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 

  1. Module 1: 2 dagen gedrag theorie incl. rassen en gedrag

 

  1. Module 2: 2 dagen gedragstesten, puppytesten, gedrag beoordelen. 23/8 aansluiten bij gedragstesten hulphond.

 

  1. Module 3: Leerprincipes

 

  1. Module 4: Oefeningen/achtergrondinformatie oefeningen

 

  1. Module 5: Psychologie / stoornissen

 

  1. Module 6: Traject, intake, etc.

 

  1. Module 7: Coaching

 

  1. Module 8: Hulphond & Welzijn

 

Verder kunnen de hulphondinstructeurs in opleiding meelopen met pupgroepen en pubergroepen waar toekomstige hulphonden in trainen en bij de hulphondtraining.