Vanwege de verregaande maatregelen van de overheid zijn wij momenteel niet in staat opleidingen te geven. Voor zover mogelijk hebben we de opleidingen online gegeven. Alle praktijkonderdelen en gedragstesten worden uitgesteld en pas gepland als er meer duidelijkheid is over de routekaart en het verloop van Covid 19 in Nederland. Onze excuses voor het ongemak. De hondenschool is wel geopend voor lessen. Uiteraard met een zeer streng protocol. Pups, pubers, reactieve honden en hun eigenaren moeten zo snel mogelijk praktijkgericht begeleid en gecoacht worden en dat kunnen we het beste en veiligste op de hondenschool. Aanmelden kan via https://www.happytails.nl/inschrijfformulieren-hondenschool/. Via ons online boekingssysteem Planwise kunnen de lessen gepland worden. Vol = vol. Bij vragen graag contact opnemen via de e-mail, happytails@hetnet.nl.

 

Op dinsdag 30 juni aanstaande starten we met de opleiding instructeur hulphond. In 10 lesdagen met theorie en praktijk gaan we aan de slag met het opleiden van hulphonden voor kinderen en volwassenen met autisme, PTSS, depressies, angststoornissen, anorexia, niet aangeboren hersenletsel, hechtingsproblematiek, Gil de la Tourette, etc.

Alle facetten komen aan bod. Het testen van pups om te selecteren op een geschikte pup, het testen van pubers/volwassen honden, de intake, het opleiden van de hond, het begeleiden van de eigenaren van start tot certificering, etc.

De opleiding zal worden gegeven door Gesien Broekhuijsen (kynologisch gedragstherapeut, hulphondopleider en docent opleiding kynologisch instructeur, gedragstherapie en therapiehond), Annemarie ten Brinke (eigenaar zorgboerderij Erve Vertier en hulphondtrainer), Maud van de Berg (orthopedagoog, cognitieve gedragstherapie met haar therapiehonden en hulphondtrainer) en Karen Mulders.

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde opleiding kynologisch instructeur. Een goede kennis van hondengedrag vinden we ongelofelijk belangrijk, dus daar zullen we op toetsen.

Lestijden zijn over het algemeen van 12.00 – 18.00/19.30 uur.

De kosten bedragen € 1950,00 voor 10 lesdagen verspreid over 10 maanden en privé-coaching. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze opleiding. Vol = vol.

Voor opgave of meer informatie kun je mailen met happytails@hetnet.nl.

Lesdagen: in verband met de verlate start van de opleiding vanwege de coronacrisis zijn nog niet alle data bekend. Deze zullen verder met de groep afgestemd worden.

Gepland staan in ieder geval: 30 juni, 15 september, 13 oktober, 17 november, 15 december en 19 januari.

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 

  1. Module 1: 2 dagen gedrag theorie incl. rassen en gedrag

 

  1. Module 2: 2 dagen gedragstesten, puppytesten, gedrag beoordelen. 23/8 aansluiten bij gedragstesten hulphond.

 

  1. Module 3: Leerprincipes

 

  1. Module 4: Oefeningen/achtergrondinformatie oefeningen

 

  1. Module 5: Psychologie / stoornissen

 

  1. Module 6: Traject, intake, etc.

 

  1. Module 7: Coaching

 

  1. Module 8: Hulphond & Welzijn

 

Verder kunnen de hulphondinstructeurs in opleiding meelopen met pupgroepen en pubergroepen waar toekomstige hulphonden in trainen en bij de hulphondtraining.