De jacht en speur lessen bieden we het hele jaar door aan. In de zomer geven we deze lessen in de avond en in de winter geven we de lessen overdag. Momenteel hebben we een groep op donderdag ochtend om 10:00 ( gevorderd en toewerkend naar examens van de KNJV en NLV)  en een groep om 11:00 ( recreatief)

We werken in het bos, bij het water, in het open veld, etc. Honden die deelnemen hebben een goede basis nodig, het is prettig als ze netjes kunnen meelopen aan de lijn en de beheersingsoefening goed kennen. Wil je bij ons jachtcursus volgen? Dan volg je altijd eerst een puppycursus en/of een basiscursus bij Happy Tails. 
Uiteraard is onze jacht- en speurcursus niet alleen voor jachthonden. Alle rassen en kruisingen zijn welkom. In onze jacht- en speurgroepen hebben we jack russels, Rhodesian ridgebacks, allerlei herdershondenrassen, boxer, soft coated wheaten terrier, dalmatiër, doodles, kruisingen en natuurlijk allerlei jachthondenrassen. We kijken naar wat ze leuk vinden en komen tegemoet aan de behoeftes en de deskundigheid van het ras. 
 
Tijdens onze jacht- en speurcursus gaan we werken aan het vooruit sturen, verloren apport, apport in en over water, speuren naar en verwijzen van voorwerpen, speuren naar en verwijzen van mensen en kinderen (mantrailen). En dat alles in de prachtige natuur!
 
Je hebt nodig: een jachtdummy, een speeltje, een lange lijn, eventueel een rugzak om het in te doen, je hond en een goed humeur! De kosten bedragen 150 euro voor een pakket van 10 praktijklessen.
 
Meedoen? Stuur een mail naar happytails@hetnet.nl.

We gaan weer op diverse prachtige plekken in de buurt van Beerzerveld aan de slag, o.a. bij de beek en in het bos. Doel van de cursus is lekker met je hond in de natuur bezig te zijn en het jagen onder appel te krijgen. Hierdoor kun je ook voorkomen, dat de hond uit zichzelf gaat jagen. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke driften van de hond en deze worden onder commando gezet. Er wordt bij ons niet gejaagd met echt dood wild, maar met dummy’s.

Minimum leeftijd van de hond voor de jacht- en speurcursus: ongeveer 6 maanden. De cursus zal gegeven worden door Karen Mulders.

Basisvaardigheden die je hond en jij nodig hebben om mee te doen aan de jacht- en speurcursus:

– Contact baas/hond, samen kunnen werken
– Beheerst gedrag aan de lijn
– Af en blijf
– Zit en blijf
– Apport goed aanleren
– Zoeken goed aanleren

Nodig:

– Riem en halsband
– 10 meter lijn voor speuren en voor jonge honden die in het bos nog niet voldoende onder appel staan
– Jachtlijn
– Jachtdummy ( kleine honden 250 gram en grote honden 500 gram dummy)
– Speeltje
– 2 fluiten
– Klein voerbakje
– Voer (als beloning)
– Rugzak/tas (om alles in te doen)

De benodigdheden kan je aanschaffen bij www.gundogsonline.nl

Fluiten – https://www.gundogsonline.nl/c-1996534/acme-set/
Jachtlijnen – https://www.gundogsonline.nl/c-2258885/hunter-lijnen-10-mm-170cm/
Konijnendummy – https://www.gundogsonline.nl/c-1992325/konijndummy/
Canvas dummy – https://www.gundogsonline.nl/c-3571930/canvas-dummy-alle-soorten/