De jacht en speur lessen bieden we het hele jaar door aan. In de zomer geven we deze lessen in de avond en op donderdagochtend en in de winter geven we de lessen alleen op donderdagochtend. Momenteel hebben we lessen op de woensdagavond om 18.00, 19.00 en 20.00 uur. Op de donderdag ochtend geven we jachttraining om 9.30 (gevorderd en toewerkend naar examens KNJV en NLV)  en een groep om 10.30 uur ( recreatief).

We werken in het bos, bij het water, in het open veld, etc. Honden die deelnemen hebben een goede basis nodig, het is prettig als ze netjes kunnen meelopen aan de lijn en de beheersingsoefening goed kennen. Wil je bij ons jachtcursus volgen en heb je nog niet eerder les gehad bij Happy Tails? Dan volg je altijd eerst een instroomles en een (deel van) puppycursus/basiscursus bij Happy Tails. Heb je al een goede basis? Dan willen we dat eerst graag beoordelen. De instroomles is verplicht en we bespreken daarna het vervolg. 
Uiteraard is onze jacht- en speurcursus niet alleen voor jachthonden. Alle rassen en kruisingen zijn welkom. In onze jacht- en speurgroepen hebben we jack russels, een kooiker, Rhodesian ridgebacks, allerlei herdershondenrassen, boxer, soft coated wheaten terrier, dalmatiër, doodles, teckels, kruisingen en natuurlijk allerlei jachthondenrassen. We kijken naar wat ze leuk vinden en komen tegemoet aan de behoeftes en de deskundigheid van het ras. 
 
Tijdens onze jacht- en speurcursus gaan we werken aan het vooruit sturen, verloren apport, apport in en over water, speuren naar en verwijzen van voorwerpen, we werken wanneer de mensen dat willen met echt wild, we werken met schot, etc. En dat alles in de prachtige natuur!
 
De kosten bedragen 150 euro voor een pakket van 10 praktijklessen. Meedoen? Stuur een mail naar happytails@hetnet.nl of geef je op via https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login

We gaan weer op diverse prachtige plekken in de buurt van Beerzerveld aan de slag, o.a. bij de beek en in het bos. Doel van de cursus is lekker met je hond in de natuur bezig te zijn en het jagen onder appel te krijgen. Hierdoor kun je ook voorkomen, dat de hond uit zichzelf gaat jagen. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke driften van de hond en deze worden onder commando gezet.

Minimum leeftijd van de hond voor de jacht- en speurcursus: ongeveer 6 maanden. De cursus wordt gegeven door Hans von Piekartz en Karen Mulders.

Basisvaardigheden die je hond en jij nodig hebben om mee te doen aan de jacht- en speurcursus:

– Contact baas/hond, samen kunnen werken
– Beheerst gedrag aan de lijn
– Af en blijf
– Zit en blijf
– Apport goed aanleren
– Zoeken goed aanleren

Nodig:

– Riem en halsband
– 10 meter lijn voor speuren en voor jonge honden die in het bos nog niet voldoende onder appel staan
– Jachtlijntje
– 2 x jachtdummy ( kleine honden 250 gram en grote honden 500 gram dummy)
– Speeltje
– 2 fluiten
– Klein voerbakje
– Voer (als beloning)
– Rugzak/tas (om alles in te doen) of een jachttas of dummyjas / dummybodywarmer

De benodigdheden kan je o.a. aanschaffen bij www.gundogsonline.nl

Fluiten – https://www.gundogsonline.nl/c-1996534/acme-set/
Jachtlijnen – https://www.gundogsonline.nl/c-2258885/hunter-lijnen-10-mm-170cm/
Konijnendummy – https://www.gundogsonline.nl/c-1992325/konijndummy/
Canvas dummy – https://www.gundogsonline.nl/c-3571930/canvas-dummy-alle-soorten/