Bij voldoende animo starten we begin april met een nieuw seizoen jacht en speuren!
De lesdata worden nog bekend gemaakt. 
We starten iedere maandagavond om half 7 tot ongeveer kwart voor 8. De eerste keer werken we vanaf de hondenschool voor het aanleren van diverse basisoefeningen wat betreft jacht en speuren en vervolgens zijn we in het bos, bij het water, in het open veld, etc. Honden die deelnemen hebben een goede basis nodig, het is prettig als ze netjes kunnen meelopen aan de lijn en de beheersingsoefening goed kennen. Uiteraard is onze jacht- en speurcursus niet alleen voor jachthonden. Alle rassen en kruisingen zijn welkom.
 
Tijdens onze jacht- en speurcursus gaan we werken aan het vooruit sturen, verloren apport, apport in en over water, speuren naar en verwijzen van voorwerpen, speuren naar en verwijzen van mensen en kinderen (mantrailen). En dat alles in de prachtige natuur!
 
Je hebt nodig: een jachtdummy, een speeltje, een lange lijn, eventueel een rugzak om het in te doen, je hond en een goed humeur! De kosten bedragen 120 euro voor 9 praktijklessen.
 
Meedoen? Stuur een mail naar happytails@hetnet.nl.

We gaan weer op diverse prachtige plekken in de buurt van Beerzerveld aan de slag, o.a. bij de beek en in het bos. Doel van de cursus is lekker met je hond in de natuur bezig te zijn en het jagen onder appel te krijgen. Hierdoor kun je ook voorkomen, dat de hond uit zichzelf gaat jagen. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke driften van de hond en deze worden onder commando gezet. Er wordt bij ons niet gejaagd met echt dood wild, maar met dummy’s.

Minimum leeftijd van de hond voor de jacht- en speurcursus: ongeveer 1 jaar. De hond moet minstens de basiscursus gevolgd hebben, hetzij bij Hondenschool Happy Tails, hetzij bij een andere hondenschool. De cursus zal gegeven worden door Karen Mulders.

Basisvaardigheden die je hond en jij nodig hebben om mee te doen aan de jacht- en speurcursus:

– Contact baas/hond, samen kunnen werken
– Beheerst gedrag aan de lijn
– Af en blijf
– Zit en blijf
– Apport goed aanleren
– Zoeken goed aanleren

Nodig:
– Riem en halsband
– 10 meter lijn voor speuren en voor jonge honden die in het bos nog niet voldoende onder appel staan
– Jachtdummy
– Clicker met evt. wokkel
– Speeltje
– Voer (als beloning)
– Rugzak/tas (om alles in te doen)