Basiscursus (of pubercursus / opvoedcursus)

Voor lestijden zie ons programma Planwise, https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login  (eerst account aanmaken).

Inschrijven voor onze cursus kan door eerst een online instroomles in te plannen via Planwise. Na de online instroomles kunnen cursisten met hun hond doorstromen naar de basiscursus. De online instroomles wordt gegeven via Google of Teams. 

Bij deze cursus wordt de nadruk gelegd op de opvoeding van uw hond. Deze cursus is dus vooral geschikt voor de pubers onder ons! Maar ook voor herplaatshonden, asielhonden, honden uit het buitenland, honden die een opfriscursus nodig hebben, nieuwe eigenaren, etc.

Bij de basiscursus ligt de nadruk op het sociaal zijn, de binding tussen eigenaar en hond, de relatie tussen eigenaar en hond en de opvoeding, zoals het lopen aan de lijn zonder trekken, niet springen tegen mensen aan, zich rustig gedragen richting mensen, kinderen en andere honden, het veel contact maken met de eigenaar, het niet najagen van kinderen, fietsers, joggers, auto’s, onze paarden Fly en King, onze schapen Sunny, Cloud, Lightning, Happy en Tails, onze poezen Mr. Bean, Miss Cupcake en Miss Peanut, etc. Daarnaast leren we de hond een ontspanningsoefening aan en leren we alle honden rustig op hun plaats te liggen. Coaching is ons vak en we coachen dagelijks eigenaren in het begeleiden van hun hond.

Cursisten krijgen volop gelegenheid daaraan te werken, wat ze belangrijk vinden en waar ze problemen mee hebben. De cursus bestaat uit 9 praktijklessen van drie kwartier en een aparte online theorieles. Instromen bij Happy Tails kan altijd; we hebben meerdere mogelijkheden om in te stromen. Zie planwise voor de mogelijkheden. 

Bij goed weer lessen we buiten op onze lesvelden of in het bos. Bij slecht weer gaan we lekker naar binnen in onze drie leshallen. Wilt u zich opgeven? Dat kan heel eenvoudig door een instroomles in te plannen via https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login. Na de instroomles kan er ingestroomd worden in een groep.

Oefeningen die we verder aanleren:

 • Contact
 • Lopen aan de lijn zonder trekken
 • Commando Calm
 • Beheersingsoefening
 • Alles wat te maken heeft met verzorging/dierenartsbezoek
 • Volgen
 • Hier
 • Halt houden
 • Commando’s zit, af
 • Afliggen, blijven, voorroepen
 • Aan de voet zetten
 • Af en blijven
 • Zit en blijven

En uiteraard leren we de eigenaren aan hoe ze hun honden kunnen leren zich netjes te gedragen in allerlei situaties, zoals hierboven reeds beschreven.

We kunnen veel individuele aandacht aan hond en eigenaar besteden. In principe mogen alle honden op onze omheinde velden met elkaar spelen. Uiteraard houden wij rekening met angstige honden, honden die uitvalgedrag vertonen, etc. We splitsen groepen op gedrag, grootte, ras, etc. Onze cursisten leren wat gezond spel is, waar ze op moeten letten tijdens het spel tussen honden onderling. Onze instructeurs hebben veel kennis van hondengedrag om dit in goede banen te leiden.

We willen mensen die thuis met hun hond tegen probleempjes aanlopen graag middels een huisbezoek helpen. Het gaat hier niet om gedragstherapie, maar om opvoedkundige hulp/tips in en om huis. Heel veel dingen kunnen we wel tijdens de praktijklessen op de hondenschool trainen, maar we hebben gemerkt dat het soms handig is als we even thuis komen. Dit huisbezoek kan aangevraagd worden tijdens de lessen, via de app of via de mail. Een van onze gediplomeerde instructeurs komt dan aan huis. De kosten hiervoor bedragen 85 euro voor drie kwartier + 0,21 cent per kilometer.