Voor lestijden zie Planwise, https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login  (eerst account aanmaken).

Welkom op de website van Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails, de hondenschool die het anders doet! Wij onderscheiden ons van andere hondenscholen, omdat we zeer praktijkgericht werken op het gedrag van de puppen, jonge honden en volwassen honden. We hebben de beschikking over eigen dieren (schapen, kippen, konijnen, poezen, een pony), een trekker, rolstoel, krukken, fietsen, een behendigheidsparcours etc. om de honden optimaal te socialiseren, hun motoriek en hersenen optimaal te laten ontwikkelen (balans en coördinatie) en om honden te leren zich te gedragen in de buurt van dit soort sterke prikkels. We leren uiteraard de mensen aan hoe ze dit kunnen realiseren! Onze lessen zijn geen eenheidsworst, maar we werken daar waar behoefte aan is. We hebben een hele berg oplossingen, dus werkt het ene niet, kunnen we het andere aanbieden. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook daar buiten. We zijn er voor de honden, maar vooral ook voor de eigenaren. We willen graag iedereen met de juiste oplossingen naar huis sturen. Happy Tails is laagdrempelig, de instructeurs vriendelijk en mensen en honden zijn bij ons geen nummer, die hebben een naam! We kennen iedereen en doen ons best alle eigenaren naar behoefte te helpen. Dus zoek je een oplossing, antwoord op je vraag, hulp, etc. dan ben je bij ons op het juiste adres!

Cursussen in hondenopvoeding, hondengedrag, puppylessen, hondensporten, etc. worden het hele jaar door gegeven door gediplomeerde en ervaren instructeurs en gedragstherapeuten die met passie en veel enthousiasme lesgeven. In de grootste leshal en op de instructievelden wordt lesgegeven met een headset, zodat iedereen de instructeurs goed kan verstaan. Bovendien houden wij rekening met mensen in ploegendiensten / wisselende diensten en kunnen mensen hier hun lessen altijd switchen. Happy Tails bestaat sinds 1997 en heeft ongelofelijk veel ervaring, kennis en kunde in het bijsturen van gedrag en in het coachen van mensen. Door bijscholing is die kennis en kunde alleen nog maar verder verbeterd.

Happy Tails is aangesloten bij O & O (vereniging voor instructeurs), de Association of Pet Dog Trainers, de APDT Be/NE en de Nederlandse vereniging voor gedragstherapeuten.

APDT_Prof_SIMPLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken gebruik van de nieuwste trainingstechnieken. Sinds de oprichting van Hondenschool Happy Tails in 1997 maken we al gebruik van positieve trainingsmethodes en we spijkeren onze cursussen/trainingstechnieken ook steeds bij.

De relatie tussen mens en hond vinden we eerst belangrijker dan “kunstjes” en de nadruk ligt in alle cursussen dan ook op een goede connectie (binding). Vanuit een goede binding werken we verder aan zaken als opvoeding, beheersing, leiderschap en het aanleren van commando’s. Slipkettingen e.d. zijn bij ons niet toegestaan. We werken op een hondvriendelijke manier, waarbij we de eigenaar wel heel duidelijk grenzen leren aangeven aan de hond. We maken tijdens onze lessen veel gebruik van kalmeringssignalen. En… uiteraard is ieder lid van het gezin bij ons van harte welkom! Je mag bij ons samen de cursus volgen, we betrekken de kinderen bij de lessen en we “gebruiken” alle mensen die meekomen om te kijken voor het leren omgaan met vreemden, het zich leren beheersen, etc. Dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De lessen worden afgewisseld op de locatie; we gaan ook regelmatig naar de overkant voor een bosles en af en toe naar het dorp.

Lestijden kunt u vinden op planwise. Instromen is bij ons altijd direct mogelijk. Ook voor privélessen, gedragsbegeleiding e.d. kunt u bij ons op korte termijn terecht.

Als u onze kant uit komt voor een cursus, neemt u dan een goede zak vol hondenkoekjes/worst/kaas/kipfilet of iets anders kleins (bij voorkeur iets kleins en erg lekkers, zodat de hond het vlot op kan eten en graag eet) en een speeltje waar u samen met de hond mee kunt spelen (flostouw/bal in een sok/bal aan een touw/wubba kong o.i.d.) mee. En voor de honden/pups die het snel koud hebben een kleedje!