Onze locatie bevindt zich in Overijssel, op de grens van Twente en Salland. We hebben twee lesvelden, een parkeerplaats, twee leshallen, een kantine waar de koffie altijd klaar staat en een  kapschuur. De hondenschool is gevestigd op onze boerderij in Beerzerveld.

Les krijgen bij Happy Tails is een beetje les krijgen in de natuur; het is hier heerlijk rustig, we hebben een prachtig weids uitzicht, de mogelijkheid om het bos in te gaan om daar te lessen, want het bos is direct aan de overkant. Daarom kunnen we ook dingen zoals braaf zijn in de auto, werken aan het niet najagen van auto’s, halt houden bij de straat, het oversteken van de straat en netjes wandelen aan de lijn zonder trekken in het bos prachtig in de praktijk en in een schitterende omgeving trainen. Wij bieden een scala aan cursussen, van puppysocialisatie tot gedrag en gehoorzaamheid, opvoedingscursussen, sociale hond, behendigheid, dogdance en dog frisbee. Happy Tails is opgericht op 1 maart 1997!

Kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen mogen helpen met de lessen (puppies aaien, rondje rennen), maar mogen ook spelen in de verwarmde kantine.

Op afspraak kunnen wij op maat gemaakte cursussen aanbieden voor postbodes, kraamhulpen, mensen die in de thuiszorg werken, kortom allerlei mensen die beroepsmatig bij mensen in huis komen waar honden wonen. Wij kunnen helpen bij het beter leren begrijpen van honden, hoe benader ik een hond en hoe ga ik met een vreemde hond om. Ook hebben wij veel ervaring in het begeleiden van mensen en kinderen die bang zijn voor honden. Uiteraard kunnen we hierin ook hulp bieden.

Daarnaast bieden wij speciale kindercursussen om kinderen beter te leren omgaan met hun eigen hond. Zie onze agenda voor de geplande lessen.

Ook geven wij stadslessen (praktijklessen) in Ommen, Hardenberg en Vriezenveen. Doel van de lessen is een brave, sociale hond, die je gezellig mee kunt nemen naar de stad, op vakantie, etc.

Parkeerplaats en ingang Hondenschool Happy Tails
Op onze beide instructievelden staat het terras gereed, de koffie is hier altijd klaar, dus bezoekers kunnen meegenieten van de lessen. Ook in de beide hallen kunnen bezoekers rustig zitten en als het erg koud is kunnen bezoekers door het grote raam in de kantine verwarmd meeluisteren. En natuurlijk staan er hondenbadjes voor de honden als het warm is en staat er altijd vers drinkwater. Omdat onze hallen en onze velden duidelijk van elkaar gescheiden zijn, hebben groepen geen last van elkaar.

Cursussen worden het hele jaar door gegeven door gediplomeerde en ervaren instructeurs die met passie en veel enthousiasme lesgeven. In de grootste leshal en op de instructievelden wordt lesgegeven met een headset, zodat iedereen de instructeurs goed kan verstaan. Als beestenbende voor de socialisatie hebben we: ons paarden Flying Devil en King, onze schapen en poezen Mr. Bean, Miss Cupcake en Miss Peanut. De beestenbende wordt regelmatig bezocht of we laten de beestenbende het veld of de leshallen bezoeken om praktijksituaties na te bootsen.