Helaas komt het voor, dat mensen hun (jonge) hond tijdelijk of langere tijd rustig moeten houden. Doordat de hond een ongeluk heeft gehad, geopereerd is, last van de rug heeft, etc. Een hond wekenlang rustig houden is heel moeilijk. Daarom een aantal tips!
- Geen voer in de voerbak. Voer gebruiken om te laten puzzelen/zoeken.
- De beheersingsoefening is heel erg fijn. Dus de hond veel belonen voor ontspannen gedrag (leer je in onze lessen).
- Het commando kalm = snuffelen op commando (leer je in onze lessen).
- De Kong = nog steeds een van de leukste speeltjes. Zie https://www.happytails.nl/kong-recepten. Op internet vind je nog veel meer recepten.
- De spijkerbroek. Met een spijkerbroek kun je eindeloos voertjes verstoppen. Kost niets, heeft bijna iedereen in de kast liggen. In de zakken, in de pijpen, knopen in de pijpen, etc.
- IJsblokjes houders. Stop voertjes in een ijsblokjehouder, wat water, melk of yoghurt eroverheen, in laten vriezen, even laten ontdooien en feestje.
- De puzzelmat. Gebruik een oud boxkleed of picknickkleed, naai daar handdoeken, washandjes, fleecestroken, etc. op. Handdoeken kun je oprollen met voertjes erin, fleecestroken kun je knopen en vlechten, etc.
- Gebruik speeltjes waarbij de hond in de bench of in een puppyren mee kan spelen. Zodat de hond niet gaat rennen, glijden, etc.
- Eierdoosjes met wat krantenpapier!
- WC rolletjes.
- Een puppyren is een hele fijne variant op een bench. De hond heeft meer ruimte en meer contact. Wel zorgen dat de ren goed vast staat. De bovenkant met wat tyribs beschermen, anders kan de hond er met de poten tussenkomen.
- Zorg voor droogloopmatten met antislip.
- Voer uitstrooien in de tuin. Steeds moeilijker maken. Voorkom dat de hond wild gaat doen door de hond eventueel aan de lijn te houden.
- Botten van de slager.
Trainen tijdens revalideren is natuurlijk geen probleem. We denken graag mee in oplossingen en kunnen privélessen geven. Ook kunnen we op maat gemaakte speurlessen aanbieden, zodat de hond actief bezig blijft waarbij rekening gehouden wordt met wat de hond wel/niet kan/mag.