Lessen Reactieve Hond / Workshop Reactieve Hond

Happy Tails is o.a. gespecialiseerd in het begeleiden van honden met reactief gedrag. Uitvalgedrag naar honden, mensen, kinderen, poezen, sterk reageren op prikkels, trekken aan de lijn, etc. Tijdens het extra begeleidingsuur, een speciaal uur voor honden met probleemgedrag, coachen we de mensen in de begeleiding van hun hond. We leren de eigenaar aan hoe ze het gedrag van hun hond kunnen herconditioneren, we werken aan systematische desensitisatie (stapsgewijs ongevoelig maken), successieve approximatie (afstand verkleinen), etc. Kortom we zorgen voor gewenst gedrag op een eenvoudige manier en denken continu mee met de eigenaar en de reactieve hond. Groot voordeel aan het werken in een groepje is o.a. dat de prikkels waar honden vaak op reageren al aanwezig zijn. De kunst is om deze prikkels op de juiste manier toe te dienen en de mensen goed te coachen. Ander voordeel zijn de kosten. Door het werken in een groepje kunnen we de kosten voor de eigenaren laag houden. De kosten voor het extra begeleidingsuur bedragen 105 euro voor 4 praktijklessen en een theorieles. Het extra begeleidingsuur wordt gegeven op dinsdagavond om 9 uur.

Verder geeft Hondenschool Happy Tails de workshop Reactieve Hond. De eerstvolgende is op vrijdag 28 juni en zondag 28 juli 2019. We hebben twee extra data gepland omdat de workshops op 28 juni en 28 juli vol zitten. Woensdag 10 en/of woensdag 17 juli plannen we extra workshops.

Deze workshop is voor eigenaren van reactieve honden, voor instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten. De workshop wordt gegeven door kynologisch gedragstherapeut Karen Mulders en vindt plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails te Beerzerveld, Overijssel. Doel van de workshop is inzicht te geven in het gedrag van de hond, waarom reageert een hond reactief, welke therapiemethodes kun je inzetten en hoe kun je het gedrag van een reactieve hond eenvoudig zonder al te ingewikkelde dingen begeleiden. En natuurlijk: hoe kun je eigenaren met reactieve honden coachen! ‘s Middags wordt in het praktijkgedeelte uitgebreid aandacht besteed aan allerlei praktijksituaties, hoe kun je voorkomen dat je hond uitvalt, hoe kun je uitvalgedrag oplossen, hoe kun je ervoor zorgen dat een hond niet teveel op prikkels reageert. De kosten voor de workshop bedragen 125 euro. Meedoen? Stuur dan een mail naar happytails@hetnet.nl.