Lessen Reactieve Hond / Workshop Reactieve Hond

Happy Tails is o.a. gespecialiseerd in het begeleiden van honden met reactief en/of agressief gedrag. We bieden hulp bij uitvalgedrag naar honden, mensen, kinderen, poezen, sterk reageren op prikkels, trekken aan de lijn, bijtincindenten, agressie, etc. Tijdens het extra begeleidingsuur, een speciaal uur voor honden met probleemgedrag, coachen we de mensen in de begeleiding van hun hond. We leren de eigenaar aan hoe ze het gedrag van hun hond kunnen herconditioneren, we werken aan systematische desensitisatie (stapsgewijs ongevoelig maken), successieve approximatie (afstand verkleinen), etc. Kortom we zorgen voor gewenst gedrag op een eenvoudige manier en denken continu mee met de eigenaar en de reactieve hond. Groot voordeel aan het werken in een groepje is o.a. dat de prikkels waar honden vaak op reageren al aanwezig zijn. De kunst is om deze prikkels op de juiste manier toe te dienen en de mensen goed te coachen. Ander voordeel zijn de kosten. Door het werken in een groepje kunnen we de kosten voor de eigenaren laag houden. De kosten voor het extra begeleidingsuur bedragen 149,95 euro voor 10 praktijklessen. Het extra begeleidingsuur wordt gegeven op maandagavond om 9 uur en zaterdagochtend om kwart voor 10.

Inschrijven voor onze cursus kan door eerst een online instroomles in te plannen via Planwise. Na de online instroomles kunnen cursisten met hun hond doorstromen naar de reactieve hondencursus. De instroomles wordt gegeven via Google of Teams.

Verder geeft Hondenschool Happy Tails de workshop Reactieve Hond.

Deze workshop is voor eigenaren van reactieve honden, voor instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten. De workshop wordt gegeven door kynologisch gedragstherapeut Karen Mulders en vindt plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails te Beerzerveld, Overijssel. Karen heeft zich gespecialiseerd in het werken met honden met agressie en/of reactief gedrag. Doel van de workshop is inzicht te geven in het gedrag van de hond, waarom reageert een hond reactief of agressief, welke therapiemethodes kun je inzetten en hoe kun je het gedrag van een reactieve hond eenvoudig zonder al te ingewikkelde dingen begeleiden. En natuurlijk voor de instructeur en gedragstherapeut: hoe kun je eigenaren met reactieve of agressieve honden coachen! ’s Middags wordt in het praktijkgedeelte uitgebreid aandacht besteed aan allerlei praktijksituaties, hoe kun je voorkomen dat je hond uitvalt of bijt, hoe kun je uitvalgedrag oplossen, hoe kun je ervoor zorgen dat een hond niet teveel op prikkels reageert. De kosten voor de workshop bedragen 169 euro. Meedoen? We plannen ze binnenkort weer.