Ik ben orthopedagoog en betrokken bij de hulphonden opleiding en therapiehonden opleiding. 

Zolang ik mij kan herinneren ben ik dol op dieren. Vooral voor honden en paarden heb ik een grote passie. Op dit moment heb ik geen eigen paard, maar wel drie fantastische honden. Mijn Australian Shepherd teef Ivy is geboren bij de hondenschool en dus door Karen gefokt. Ivy is mijn beste maatje. De andere twee reuen zijn in het buitenland geboren en hebben, net als Ivy, een enorm sociaal en stabiel karakter. Mijn honden zijn mensgericht, stabiel, sportief en werklustig. Dit is erg belangrijk voor mij, omdat ik mijn honden inzet tijdens cognitieve gedragstherapie aan kinderen en jongeren.  

Ik heb aan de Radboud Universiteit van Nijmegen gestudeerd.  Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde ben ik begonnen met het waarmaken van mijn droom: Orthopedagogiek met paarden en honden combineren. Deze droom is zeker uitgekomen!

Ik heb ongeveer 15 jaar geleden mijn eerste hond bij Happy Tails kunnen certificeren als therapiehond. Snel volgde de tweede hond, de inmiddels oudste hond van mijn drietal. Ik heb samen met honden gewerkt in het speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs, en op leefgroepen en behandelgroepen binnen de psychiatrie. Tenslotte ging ik cognitieve gedragstherapie sessies geven met mijn honden en daarvoor getrainde paarden. Er ontstond een hechte band met Karen, haar honden en haar hondenschool. Ik heb veel getraind, gesport (frisbee en behendigheid) en geleerd bij Happy Tails. Met plezier heb ik verschillende modules gevolgd en mij ook buiten Happy Tails verder geschoold.

Ik heb 7 jaar lang in Spanje gewoond samen met mijn man. Twee van mijn kinderen zijn in Barcelona geboren. In Spanje ben ik begonnen het selecteren en testen van honden op aanvraag van adoptanten in Nederland. Ik heb 7 jaar lang verschillende honden mogen testen op hun gedrag, thuis opvangen en een basistraining gegeven voordat ik ze naar het baasje in Nederland bracht. De honden werden hulphond of therapiehond. Het waren honden met net dat extraatje en hele mooie kwaliteiten. Ook heb ik samen met een Canadese hulphonden trainster een kleinschalige hondenschool opgezet en gerund. We gaven gehoorzaamheid- en funlessen. Daarnaast gaf ik privé hondentrainingen en paardentrainingen en heb ik veel leuke ervaringen opgedaan.

Nu woon ik sinds 2019 weer in Nederland. Inmiddels is een derde kindje geboren. Samen met mijn man en drie jongens wonen we in Haaksbergen. Ik geniet opnieuw van Happy Tails en de diversiteit die aangeboden wordt. 

Ik ben coördinator en orthopedagoog van de hulphonden opleiding. Ik denk mee met de inhoud van de trainingen, geef videolessen, verzorg de intakes en neem samen met het team gedragstesten af. Ik ben daarnaast betrokken bij de therapiehonden opleiding. Ik help bij het verder ontwikkelen van de opleiding en het geven van de opleiding. Dit zijn enorm leuke taken.

Samen met collega en vriendin Coco vang ik honden op voor een stichting en geven we deze een goede start om naar hun nieuwe baasje te gaan. Ik geniet enorm van de verschillende honden en hun eigenschappen. Elke hond is weer een nieuwe leuke uitdaging. 

Er is dus veel hond in mijn leven! Ik ben Happy Tails dankbaar en hoop nog veel mooie jaren mijn werkzaamheden bij Happy Tails uit te mogen voeren.