Deze workshop is voor eigenaren van reactieve honden, voor instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten.

De workshop wordt gegeven door kynologisch gedragstherapeut en agressie specialist Karen Mulders en vindt plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails te Beerzerveld, Overijssel. Karen heeft zich gespecialiseerd in het werken met honden met agressie en/of reactief gedrag.

Doel van de workshop is inzicht te geven in het gedrag van de hond, waarom reageert een hond reactief of agressief, welke therapiemethodes kun je inzetten en hoe kun je het gedrag van een reactieve hond eenvoudig zonder al te ingewikkelde dingen begeleiden. En natuurlijk voor de instructeur en gedragstherapeut: hoe kun je eigenaren met reactieve of agressieve honden coachen!

’s Middags wordt in het praktijkgedeelte uitgebreid aandacht besteed aan allerlei praktijksituaties, hoe kun je voorkomen dat je hond uitvalt of bijt, hoe kun je uitvalgedrag oplossen, hoe kun je ervoor zorgen dat een hond niet teveel op prikkels reageert. Najagen, overprikkeling, angst voor mensen/honden, angst voor geluiden, etc. kunnen allemaal tijdens de workshop behandeld worden. 

De kosten voor de workshop bedragen 150 euro. Meedoen? Inschrijven kan eenvoudig op ons online systeem: https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login

De eerstvolgende workshop is op vrijdag 21 januari aanstaande. In verband met de huidige maatregelen wordt het praktijkgedeelte buiten op het grote lesveld gegeven. Het theoriegedeelte wordt online gegeven.

Overige geplande data workshop reactieve hond: 25 maart 2022 en  26 augustus 2022.