Deze workshop is voor eigenaren van reactieve honden en voor instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten opgeleid door Happy Tails.

De workshop met theorie en praktijk wordt gegeven door kynologisch gedragstherapeut Karen Mulders & haar team en vindt plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails te Beerzerveld, Overijssel. Karen heeft zich gespecialiseerd in het werken met honden met reactief gedrag. Karen geeft al jaren twee cursussen reactieve hond per week en houdt zich veel bezig met gedragstherapie op het gebied van reactiviteit.

Doel van de workshop is inzicht te geven in het gedrag van de hond, waarom reageert een hond reactief of agressief, welke therapiemethodes kun je inzetten en hoe kun je het gedrag van een reactieve hond eenvoudig zonder al te ingewikkelde dingen begeleiden. 

In het praktijkgedeelte wordt uitgebreid aandacht besteed aan en geoefend met allerlei praktijksituaties, hoe kun je voorkomen dat je hond uitvalt of bijt, hoe kun je uitvalgedrag oplossen, hoe kun je ervoor zorgen dat een hond niet teveel op prikkels reageert. Najagen, trekken aan de lijn, overmatig blaffen, onzekerheid, overprikkeling, angst voor mensen/honden, angst voor geluiden, etc. kunnen allemaal tijdens de workshop behandeld worden. Onze schapen, katten, paarden, konijn, grasmaaier, quad, brommer, fietsen, skateboard, step, winkelwagen, etc. kunnen allemaal ingezet worden. We coachen de eigenaren uiteraard in het begeleiden van gedrag.

De kosten voor de workshop bedragen 169,95 euro. Voor de workshop volgen deelnemers de instroomles online, zodat ze een beetje voorbereid de workshop kunnen volgen. Meedoen? Inschrijven kan eenvoudig op ons online  systeem: https://happytails.planwise.nl/nl/auth/login

Eerste data 2024:

De dagen zijn van 09:30 tot +- 17:00

– 29 maart 
– 23 augustus
– 4 oktober