Ik ben Coco Lentfert. Ik woon met mijn man (Kjel), 2 kinderen (Joey en Dave) en 2 honden (Macy en James) in Bad Bentheim (Duitsland). Macy en James komen allebei uit Spanje.

Ik ben opgegroeid met honden en vanaf mijn 11e heb ik paarden erbij gekregen. Ik houd enorm van wandelen. Al toen ik kind was vond ik het leuk om hindernissen te maken en parcoursen te bedenken. Vooral met mijn hondje Teddy (kruising vlinderhondje) heb ik op deze manier veel gespeeld. Hier ontstond mijn passie voor behendigheid.

De eerste hond die ik samen met mijn man had was een bull mastiff kruising (Cheff). Hij vond het lastig om met andere honden om te gaan. Om zijn gedrag te leren begrijpen en hem beter te kunnen begeleiden, ben ik bij Happy Tails gaan trainen. Het leverde ons veel op en onze band versterkte.

Ik heb vaak een opvanghond uit Roemenië in huis, die ik voorbereid op het leven bij een nieuwe eigenaar. Het is een leuke uitdaging om steeds een nieuwe hond te mogen trainen en bij te dragen aan een mooi nieuw leven in Nederland.

In 2018 zocht Karen een nieuwe behendigheidsinstructeur. Door mijn enthousiasme voor deze sport en mijn goede ervaring met de hondenschool, besloot ik de opleiding tot instructeur te gaan volgen. Met plezier heb ik deze afgerond en heb ik de kans gekregen om als instructeur te werken bij zowel de behendigheid als de overige lessen op de zaterdag. Ik werk elke week met veel plezier in een leuk team.