In Geen categorie
25 jaar Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails. Dat hebben we de hele week gevierd met jubileumlessen voor onze cursisten. Wat hebben we genoten….
En dan sta je stil bij alles wat we bereikt hebben, hoeveel cursisten en hun honden we hebben begeleid. Hoeveel cursisten met hun zoveelste hond al bij ons zijn. Sommige cursisten ken ik nog van 25 jaar geleden en die zijn er gewoon weer. Prachtige herinneringen. En mijn man…. die heb ik 25 jaar geleden ontmoet. Hij was cursist bij mij met een beagle.
We hebben met alle groepen behalve de puppen een hondenquiz gedaan. Over ons hele terrein hingen vragen die de cursisten moesten beantwoorden. Noem 3 stress-signalen, noem 3 kalmeringssignalen, welk gedrag laat deze hond zien, welke kalmeringssignalen laat deze hond zien, kortom mooie inhoudelijke vragen die we behandelden tijdens de terrasoefening met koffie en de Happy Tails tompouce. Hele gezinnen die we gelukkig weer kunnen ontvangen tijdens onze lessen, samen de quiz maken. Tijdens de quiz liepen de mensen met hun hond het hele terrein over, lopen aan de lijn zonder trekken. Met allerlei oefeningen tussendoor, op niveau. De GG-ers hadden uiteraard een moeilijker parcours dan de pubers en de reactieve honden. En af en toe een stukje vertaalwerk, want we hebben ook een aantal niet Nederlands talige cursisten. Het woord zwabberkwispel staat niet op google translate😂
Met de puppen hebben we een apenkooi les gedaan. Ook onwijs leuk, genieten van die kleine frummels die dapper door tunnels gaan, in de ballenbak springen, over de wiebelplank lopen. En voor alle honden was er een snoepzakje.
Vrijdagavond hadden mijn collega’s een surprise party georganiseerd. Ontzettend leuk en lief. Binnenkort gaan we het samen met het team vieren, die prachtige 25 jaar mijlpaal. Met o.a. een paar collega’s waar ik al heel veel jaar mee samenwerk.
Zaterdag had de hulphondengroep een surprise party georganiseerd. Met speech. Dat ontroerde me enorm. Zo mooi en bijzonder.
We hebben ontzettend veel cadeaus, bloemen, wijn, planten, kaarten, etc. gekregen. Dank je wel allemaal, super lief😘. Dank je wel collega’s en stagiaires voor het maken van de snoepzakjes, het versieren, de quiz, de fotografie, de samenwerking, de lol die we samen hebben, etc. Dank je wel aan mijn gezin en familie. En natuurlijk mijn fantastische honden die een belangrijke rol spelen op de hondenschool.
Gisteren hebben we de jubileumweek afgesloten met mijn kanjers van de frisbeeles. Gelachen, gesport, genoten en afgesloten met een heerlijke jamsessie freestyle op muziek met de honden.
We hebben zo’n mooi vak. Op naar heel veel meer mooie jaren!
Liefs,
Karen

Leave a Comment