In Geen categorie

Beste cursisten,

De avondklok wordt hoogstwaarschijnlijk nog 3 weken verlengd. Dat betekent dat de avondlessen vanaf kwart voor 9 nog minimaal 4 weken niet door kunnen gaan.

Op de dinsdagavond om kwart voor 8 hebben we mogelijkheid een extra les te plannen voor de reactieve honden van de maandagavond en de laatste groep op de dinsdagavond. Mocht je daar gebruik van willen maken, mail me dan even (happytails@hetnet.nl). We hebben ruimte voor max. 4 honden (2 per instructeur).

De lestijden van de zaterdag worden per direct gewijzigd. Iedere les zal om kwart voor starten. De lessen blijven drie kwartier, maar dan hebben we een kwartier tussen de lessen. Zorg s.v.p. bij het parkeren dat je zover mogelijk doorrijdt naar achteren en stagnaties zoveel mogelijk voorkomt.

We verzoeken iedereen vriendelijk doch dringend zich aan de coronamaatregelen te houden. We hebben ze nog even een keer op een rijtje gezet:

  • We lessen buiten.
  • Minimaal 5 meter afstand houden van elkaar en van de instructeurs.
  • Blijven zitten in de auto en wachten op aanwijzingen van de instructeurs.
  • Per persoon uit de auto richting veld, niet allemaal tegelijk uit de auto.
  • Niet blijven hangen/kletsen op de parkeerplaats.
  • Voor een snelle doorstroming: kom goed voorbereid de auto uit en verlaat na de les zo snel mogelijk de parkeerplaats.  
  • Een persoon per hond.
  • Instructeurs bedienen de hekken.
  • Inschrijven verplicht. Sta je niet in Planwise, mag je niet komen lessen.
  • Drive-through systeem op de parkeerplaats. Eerste groep komt, parkeert op aanwijzing instructeur(s), tweede groep sluit er achter aan. Blijft in auto zitten en bij vertrek eerste groep rijdt tweede groep door.

We merken dat het er toch heel snel insluipt dat mensen blijven kletsen, honden laten buurten, te dichtbij elkaar komen. Ondanks dat we begrijpen dat iedereen het ontzettend fijn vindt om contacten te hebben, te kletsen, kan en mag dat nu even niet…. Blijf alsjeblieft in de auto en houd je aan ons reglement.

De afgelopen weken hebben we in hele kleine groepjes op ieder gedeelte van de hondenschool gewerkt aan thema’s. We hebben vooral gewerkt aan socialisatie, habituatie, gedrag naar mensen, gedrag op tafel, balans, coördinatie, spel tussen honden onderling en het hierrroepen vanuit spel. We hebben gemerkt dat veel belangrijke “basisvaardigheden” zoals de beheersingsoefening, stressregulatie, contact op naam, lopen aan de lijn zonder trekken, impulscontrole en de commando’s daardoor onvoldoende ontwikkeld zijn. Dus de komende weken leggen we daar de nadruk op. We verdelen opnieuw de hondenschool in gedeeltes: het kleine veld (bij de kapschuur) is opgedeeld in twee stukken, het grote veld idem. Verder betrekken we de tussenstukken erbij.  Het tussenstuk bij de picknicktafels is bij het grote veld. Het andere tussenstuk is tussen de twee witte schuren. Bij aankomst op de hondenschool hoor je van de instructeurs waar je naar toe kunt wandelen met je hond. Op het veld/tussenstuk mag je naar de aangegeven plek wandelen. De aangegeven plekken zijn gemarkeerd met paaltjes in de hoeken van de velden en aan de kant van de stallen. Loop naar de achterste vrije plek zodat je niet in de looprichting staat. We gaan de komende weken niet rouleren, maar blijven op dezelfde plek werken.

De komende weken heb je nodig tijdens de les: een speeltje en een kleed. De mensen met de wat meer gevorderde honden mogen een extra riem meenemen.

Zijn er dingen waar je graag aan wilt werken, geef het voor de les even aan!

Verder wil ik jullie nog even wijzen op de theorieles. Deze staat bij de aankondigingen op de facebookgroep.

We vinden al deze regels heel vervelend, maar het is helaas noodzakelijk en we zijn zo blij dat we jullie nog steeds mogen ontvangen. Dank je wel voor jullie medewerking!

Met vriendelijke groeten,


Karen Mulders

Leave a Comment