In Geen categorie
Super mooi stukje geschreven door een klant van ons. Vanwege de privacy is gevraagd of wij dit stuk willen plaatsen.
Fijn dat we mensen met kleine aanpassingen kunnen helpen en ondersteunen. 🖤
–‐————————————————
Vandaag had ik een huisbezoek van Sanne van Opleidingscentrum en Hondenschool Happy Tails.
Dit heb ik aangevraagd omdat ik een probleem had met mijn 16 maanden oude Aussie reu.
Wat was het probleem? Bezoek.
Hoog en hard opspringen richting gezicht, blaffen, janken, joelen, heel heftig en het hield niet op.
We hebben echt al heel veel geprobeerd en diverse adviezen gekregen.
Het ware algemene adviezen, hij vraagt teveel aandacht, afleiden etc.
Niets hielp echt en mijn viervoeter en ik werden er niet happy van. Voor mijn gevoel klopte er iets niet.
Wat doe ik dan verkeerd? Ik volg de adviezen toch op?
Ik zat soms echt met mijn handen in het haar.

Uiteindelijk bij een hondenschool aangeklopt die bekend is met het ras.
Bij binnenkomst was het duidelijk dat dit de waaksheid van de Aussie was. Ik heb nu geleerd om dit te kaderen door hem heel duidelijk te maken dat dit niet mag, en wat hij dan wél moet doen. Met een paar simpele basishandelingen voor begeleiden van gedrag was het 10 min later over.
Lopen aan de lijn op straat, we hebben al een hoop gewonnen. Maar als hij iets ziet, denkt hij ‘ik wil er naar toe, en wel nu’
Ook hier weer afleiden en commando’s geven was het advies. Ja dag ik trek m’n eigen plan zeker als ik puber ben.
Met een andere halsband en riem, goed en veilig materiaal, goed riemgebruik en een correct beloningssigaal met juiste timing als hij naast je loopt en voîla, een keurig aan de riem lopend vriendje.
Aussies zijn slim, heel slim, dat wist ik wel (ik vind het ook een fantastisch ras), timing, hoe begrens je een aussie in zijn gedrag en waar je op moet letten bij gedrag is cruciaal, dat wist ik niet en dat heb ik vandaag geleerd hoe ik dit moet doen.
Na vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat sommige gedragingen echt kenmerkend zijn voor een Aussie. Een hoop dingen hadden voorkomen kunnen worden / beter waren gegaan als ik meer geweten had (ondanks dat ik veel gelezen/trainingen gevolgd heb)
Commando’s zijn echt geen probleem voor hem, gedrag soms wel en het is zo fijn als je hier handvaten voor krijgt.
Het waren echt hele simpele, duidelijke kaders die heel snel opgepakt werden door mijn viervoeter, hoe mooi is dat.
Heel rasspecifiek en dat heeft een Aussie bezitter echt nodig.
We zijn er nog niet maar wel op de goede weg.
Dankzij Sanne van Happy Tails.

Leave a Comment