In Nieuws

Yes! We hebben de nieuwe opleiding tot kynologisch instructeur ingepland! Vanwege de enorme toename aan honden in Nederland tijdens deze Coronatijd is er een hele grote behoefte aan professionele hondentrainers. We starten op vrijdag 4 november met module 1 van de opleiding.

Aanmelden kan via https://happytails.planwise.nl/nl/subscribe/punch-cards/b362e574-198e-472c-9575-de97e8f2ebb7 . Via ons online boekingssysteem Planwise kan de instructeursopleiding geboekt worden. Vol = vol. Bij vragen graag contact opnemen via de e-mail, happytails@hetnet.nl.

Opleidingscentrum Happy Tails geeft sinds 2011 de opleiding tot honden instructeur (kynologisch instructeur). Instromen is in elke module altijd mogelijk.

Data 2022/2023 voor de opleiding tot kynologisch instructeur:

Nieuwe opleidingsdata:

Module 1
4, 5 en 11 november 2022
 

Module 2
9 en 10 december 2022
6 en 7 januari 2023
20 en 21 januari 2023
 
Module 3
3, 4 en 17 februari 2023
 
Module 4
10 en 11 maart 2023
 
Module 5
31 maart, 1 en 7 april 2023

Wat maakt onze opleidingen tot hondeninstructeur/hondentrainer anders dan de andere opleidingen? Vanuit onze dagelijkse praktijkervaring weten we wat belangrijk is voor instructeurs en gedragstherapeuten. We weten ook wat minder belangrijk is. Theorie is belangrijk, maar praktijk en gedrag in levende lijve zien is van essentieel belang. Onze insteek is dus de theorie constant te onderbouwen met praktijk. Filmpjes, live gedrag, zelf doen. We gaan diep op alles in, maar wel begrijpelijk. Bovendien besteden we veel aandacht aan didactiek, methodiek en presentatietechnieken. Alle drie zeer belangrijk bij het lesgeven. Daarin worden cursisten goed begeleid. Daarnaast worden cursisten begeleid door onze coaches, om ervoor te zorgen dat alle deelnemers individueel in hun persoonlijke ontwikkeling begeleid worden om een goede kynologisch instructeur of gedragstherapeut voor honden te worden. De opleidingen zijn breed, we zorgen ervoor dat instructeurs en gedragstherapeuten een grote rugzak met oplossingen krijgen, zodat ze eigenaren van honden optimaal kunnen voorthelpen.

Bij de instructeursopleiding zijn de volgende modules verplicht om examen te mogen doen: module 1, 2, 3 en 5. Module 4 wordt wel aangeraden om te volgen, omdat we daar dieper ingaan op chaining en shaping en veel praktijk geven.

We werken met een team van docenten met ieder hun specialiteiten. We proberen daardoor de toekomstige instructeur, maar ook instructeurs die reeds lesgeven, veel meer draagvlak te geven. Het beroep kynologisch instructeur wordt vreselijk onderschat. Onterecht! Het is van belang dat de beroepen professioneel beoefend worden, want het opvoeden en socialiseren van puppen en pubers en het sturen van gedrag is van groot belang voor het gezin waar de hond in leeft, maar ook voor de maatschappij. En niet te vergeten voor de hond! Een kynologisch instructeur heeft daar een hele belangrijke taak in.

We geven les in een prettige sfeer, houden de communicatie open en op ons team van docenten kunnen onze cursisten altijd terugvallen. Cursisten worden goed begeleid en we doen ons uiterste best mensen tijdens de cursus te laten “groeien”!

Inmiddels hebben we al 18 lichtingen instructeurs uit binnen- en buitenland opgeleid!

De opleidingen bestaan uit meerdere modules en worden gegeven door de volgende docenten:

Gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut Marjolein Dankelman-Bongers (Praktijk Loco-Motion) voor anatomie, gangwerk, natuurlijke geneeswijzen, voeding, veel voorkomende problemen bij puppen

Gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut en ervaringsdeskundige Gesien Broekhuijsen voor de onderdelen didactiek, methodiek, presentatietechnieken en gedrag

Veiligheidskundige en deskundige op het gebied van regelgeving en wetten Hans von Piekartz voor wet- en regelgeving & hoe start ik een eigen hondenschool

Gediplomeerd kynologisch instructeur, kynologisch gedragstherapeut en eigenaar van Hondenschool en Opleidingscentrum Happy Tails Karen Mulders voor gedrag, didactiek, presentatietechnieken, coaching, etc.

Gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut Brigit de Graaf  voor gedrag, presentatietechnieken, coaching, etc.

De kosten bedragen 2499 euro bij betaling ineens. Per module bedragen de kosten:

Module 1: Gedrag (3 dagen): 450 euro

Module 2: Instructeur Algemeen (didactiek, methodiek, presentatietechnieken, leerprincipes, etc. (6 dagen): 999,95 euro

Module 3: Van pup tot puber (3 dagen): 450 euro

Module 4: Shaping, Chaining en aanleren oefeningen landelijk gg (2 dagen): 315 euro

Module 5: Examenweekend (3 dagen): 400 euro

Opgave kan online via ons plansysteem planwise. Even een account aanmaken, klikken op strippenkaart en zoeken op opleiding kynologisch instructeur.

Voor vragen of meer informatie kun je ons altijd mailen of bellen (happytails@hetnet.nl of 06 19760284

Leave a Comment