In Puppyblog

O jee, ik zie dat 3 maart de laatste update was. En er is in de tussentijd zoveel gebeurd! Dus tijd voor een update!

4 maart hebben de pups voor het eerst kennis gemaakt met de behendigheidstoestellen. Samen met mama Holly zijn ze door de tunnel geweest, hebben ze alle toestellen op het parcours gezien onder toeziend oog van onze kudde schapen. Met de lammetjes hadden ze al kennis gemaakt, de grote schapen vonden ze indrukwekkend.

Dagelijks gaan we met de puppen op stap. Hetzij op eigen terrein, hetzij in het bos tegenover ons. Iedere keer weer een feestje. De pups hebben kennisgemaakt met de ballenbak, onze katten, onze pony en natuurlijk al onze andere honden. Tevens spelen ze regelmatig op het veld naast ons lesveld en maken ze alle geluiden mee en zien ze allerlei verschillende honderassen, veilig van achter het hek. Met mijn studenten van het Zone College hebben we naar gedrag gekeken, we hebben de pups gesocialiseerd met katten.

Op 6 maart hadden we een fotoshoot met Anouk. We gingen naar een prachtig bos in IJhorst. Alle foto’s zijn te zien op onze facebookpagina. Sprookjesachtig mooi.

Op 8 maart stond de oogspecialist gepland. Dus we moesten met de puppen naar de dierenkliniek in Vorden, meer dan een uur tijden. Mijn vriendin Maud ging mee en we zijn op de heenweg naar Vorden naar de basisschool van Mauds kinderen geweest. Daar hebben de pups 10 minuutjes per groep rondgehobbeld, kennisgemaakt met de kinderen en mooie ervaringen opgedaan. Bij de dierenkliniek in Vorden was Claires chip verdwenen. Er moest een nieuwe chip geplaatst worden. Daardoor zijn we 3.5 uur in de dierenkliniek geweest. Tussendoor buiten de pups wel even laten plassen en rondlopen, maar het was een lange dag. Ik heb Maud weer thuis afgezet in Haaksbergen, de pups hebben haar tuin even onveilig gemaakt en kennis gemaakt met Mauds Aussie Ivy, een zusje van onze Ross. En toen weer terug naar Beerzerveld. Ze pakken hun rust in de doggyride, zijn stil in de auto. Echt heel fijn.

We geven de opleiding kynologisch instructeur zowel aan onze eigen opleiding als op het MBO. Dus de pups hebben zowel op het MBO als op ons opleidingscentrum met instructeurs in opleiding gewerkt. Mooie leerschool voor de studenten.

Donderdag 9 maart stond in het teken van de puppytest. Ook dit deden de pups fantastisch. Alle mogelijke pupkopers waren hierbij aanwezig, ontzettend mooi die betrokkenheid.

Zaterdag 11 maart heeft het ’s nachts hard gesneeuwd. En de sneeuw was blijven liggen! Mooi moment om heerlijk met de pups de natuur in te trekken. Ik heb genoten….

Zaterdag 11 maart hebben ze voor het eerst losgelopen met pups uit de puppycursus. Socialiseren met diverse rassen, belangrijk onderdeel van het socialisatieproces.

Zondag 12 maart stond de dierentuin gepland met alle toekomstige pupeigenaren. De dierentuin in Nordhorn is ruim opgezet, overzichtelijk, heeft veel mogelijkheden om de pups er even uit te halen en veilig te laten rondhobbelen. Het was weer een fantastische ervaring voor de pups en de pupkopers. Pupkopers goed geinstrueerd, pups mogen wel op de arm, maar vreemden blijven van de pups af en op afstand. Socialiseren is niet dat iedereen met de tengels aan de pups zit. Socialiseren is de pups goede ervaringen geven. Gelukt! Zelfs nog wat gedronken in het restaurant, pups heerlijk slapend in de doggyride. De pups hadden meer bekijks dan menig dier in de dierentuin, en allemaal veilig op afstand met een cordon van puppyeigenaren er omheen.

Maandag 12 maart zijn ze op een basisschool in Hardenberg geweest, waar drie kinderen op zitten die een pup uit dit nest krijgen. Groep 1 en 2 en groep 7 en 8 hebben 10 minuten kunnen genieten van lief, ondeugend, grappig puppygrut en de pups hebben super ervaringen met de kinderen gekregen. Van tevoren iedereen goed geïnstrueerd en de kinderen hebben zich fantastisch gedragen.

Dinsdag 14 maart zijn de pups mee geweest naar het Zone College in Almelo. Met mama Holly heerlijk in de klas gelegen, veilig in de puppyren. En hebben ze weer gewerkt met de studenten. Super leuk.

En toen…. moesten we knopen doorhakken. Welke pup gaat waar naar toe. Karakters ontwikkeld, met 7 weken kun je dat redelijk zien. Eerder niet. Pupkopers hebben hun top 3 doorgegeven. Puzzelen…. Twee pupkopers willen de hond, als hij/zij geschikt is, in de toekomst in gaan zetten als therapiehond. Twee pupkopers hebben gezinnen met kinderen. Mensen willen sporten, willen een leuke gezinshond. Het had wat voeten in de aarde, maar gelukkig zijn we eruit gekomen. De pups blijven allemaal dichtbij. Alleen Jeff gaat in de toekomst waarschijnlijk naar Amerika en blijft voorlopig bij ons… Een stel moesten we helaas teleurstellen. Een harde en moeilijke boodschap. Maar ook dat hoort erbij. Welzijn van mijn pups, het gevoel hebben dat mijn pups op de juiste plek met de juiste begeleiding geplaatst worden, bij mensen die het gedrag van de Aussie echt kunnen begeleiden ondanks dat dit een zeer mild nest is, staat bij mij voorop. Als dat gevoel er niet is, gaat het helaas over…. Daar heb ik slapeloze nachten van, maar het is niet anders…

De pups zijn inmiddels hartstikke zindelijk. Wat betekent dat Mulders er minstens twee keer per nacht uit moet. De pups geven aan dat ze dan naar buiten moeten, dus dat doen we dan maar braaf. Resultaat: bijna nooit meer dweilen. Heel erg fijn. En make-up zorgt ervoor dat ik er fris en fruitig uit blijf zien😂

De afgelopen twee weken hebben we een nieuwe waterleiding van Vitens gekregen. Gevolg: heel veel herrie vanaf de straat pal voor ons huis. Allerlei machines, kranen, drilboren, kortom een boel herrie als de pups buiten waren. En de drilboor kon je binnen “voelen”.

Holly is druk…. druk met opvoeden. Ze stelt grenzen, is duidelijk. De pups hebben respect voor haar. Ook Kate stelt grenzen. En ik ook… Alles wat straks niet mag, mag nu ook niet. Bijten in veters? Bijten in broekspijpen? Hangen in de dweil? Hard in broertjes en zusjes bijten? Hard in mama bijten? Holly, Amy en ik stellen die grenzen duidelijk. En we geven dat mee aan de pupkopers als ze op bezoek komen. De pups kennen het waarschuwingssignaal en luisteren daar naar. Zo maken we het voor de pupkopers alvast een stukje makkelijker.

Vrijdag 17 maart: op stap met de pups in big city Ommen. Ik wilde een paar leuke speeltjes scoren voor de puppypakketjes, dus moesten ze mee naar de dierenwinkel. En naar de Hema, want alles moet in een grote Takkietas.

We kwamen een paar vrijwilligers tegen met lieve oude dames in rolstoelen met neppoesjes in een mandje. De oude dames genoten van de pups en de pups van de blije stemmen van de oude dames. Een oude dame heeft de pups die hun hoofd naar boven staken kort geaaid. De pups hebben haar dag gemaakt. We hebben door Ommen en  het verkeer gewandeld, zijn een paar winkels in geweest, ze zijn uitgescholden voor border collies 😜 door mensen die kwamen kijken bij de doggyride en een meneer zei meteen: wat leuk, een nest Australian shepherd pups! Even door het verkeer, een paar winkels in, puppycadeautjes gekocht, en daarna lekker samen ravotten in de tuin. Weer heel veel veilige en mooie ervaringen rijker! Kleine moeite, zo even met de doggyride door de stad wandelen, maar zo belangrijk!

Leave a Comment