In Geen categorie
Gisteren hebben we de workshop reactieve hond gegeven. 15 honden, waarvan 11 Australian shepherds, een kruising Aussie/border collie, een kruising Aussie/Berner sennen, een kruising uit Roemenië en een labrador, kwamen gisterochtend eerst voor een stuk theorie en gedragsherkenning op de video. Daarna hebben we de Roemeense kruising, die opgegroeid is zonder moederhond en geen begrenzing begreep, samen met Holly losgelaten. Holly had afgelopen zaterdag al even op haar prachtig mooie manier duidelijk gemaakt dat de hond met respect met haar om moest gaan. En dat was mooi blijven hangen bij de jonge hond. Uiteraard hebben we mooi gedrag kunnen benoemen. Daarna lekker pauze gehouden, eigengemaakt erwtensoep gegeten, hebben de deelnemers de honden uitgelaten in het bos en heeft de labrador zich uitgeleefd in de waterbak en de modder.
 
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de praktijk. Eerst de belangrijke oefeningen om stress te reguleren, om contact te krijgen, beter te kunnen communiceren, om te kunnen belonen en te begrenzen. En timing en duidelijkheid aan te leren bij de eigenaren. Vervolgens hebben we prikkels opgebouwd, de schapen erbij gehaald, de pony, onze geweldige poes Miss Peanut want er waren een paar extreme kattenjagers bij, met een hond gewerkt aan de straat omdat de hond reageert op auto’s met aanhangers,een paar rondjes met de grasmaaier gedaan omdat er honden waren die reageerden op alles met wieltjes. Heel veel tips gegeven, therapiemethodes uitgelegd, stappenplannen, gewerkt aan het begeleiden van redirectiegedrag (o.a. bijten van de eigenaar bij opwinding), gewerkt aan het passeren van honden, etc.
 
Het was heerlijk weer, met een mooi herfstzonnetje en ik heb genoten van de kwartjes die vielen bij de eigenaren en vervolgens bij de honden.
 
En onze Holly, die is jarig vandaag! Onmisbaar meisje op de hondenschool, zoveel mooi werk wat ze verricht. Op naar de volgende workshop in maart!

Leave a Comment