In Geen categorie
Afgelopen zaterdag vond het Europees Kampioenschap Dog Frisbee plaats in Marstetten, Zwitserland. Rozemarijn, Lewis en Amy waren de enige kinderen die meededen met het EK. Om mee te mogen doen met het EK moet je je kwalificeren op een van de kwalificatiewedstrijden. Lewis (13 jaar) behaalde een mooie 20e plaats met Apryl van de 38 deelnemers bij de throw & catch👏. Lewis was tevens de jongste deelnemer. Van ons team mochten Natascha Grobben en haar hond Sky Nederland ook vertegenwoordigen. Zij behaalden de 14e plaats throw & catch en 15e plaats overall.
Rozemarijn (15 jaar) behaalde een prachtige 12e plaats met haar hond Flirt bij de freestyle only.
Amy (17 jaar) stond in alle finales. Eerst met Hazel in de throw & catch finale. Ze behaalden uiteindelijk de 8e plaats.
Amy & Kate speelden hun laatste wedstrijdronde samen. Kate is bijna 12 jaar oud, tijd om met een welverdiend pensioen te gaan. Ze hebben ooit hun eerste wedstrijd in Zwitserland gespeeld, en ze eindigen in Zwitserland. Daartussen liggen meer dan 10 EK’s en 8 WK’s met aardig wat titels. Maar nog belangrijker: enorm veel plezier samen en een fantastische band. Kate heeft meer van de wereld gezien dan menig volwassene😃  Amy en Kate behaalden een prachtige 14e plek freestyle only.
Amy mocht de finale (top 10) spelen met 3 honden🎊 Wish hadden we verwacht want die was echt on fire dit weekend. Maar Hazel en Ross waren een verrassing. Papa en zijn twee dochters❤️ En Wish en Hazel zijn ook dochters van Kate.  
Het niveau was hoog. Hele gave freestyle rondes gezien. Super mooie scores behaald met onze oude Ross (hij wordt deze maand 10); 9e plaats freestyle only en 12e overall. Met Hazel behaalde Amy de 7e plaats freestyle only en 6e overall👏 Hazel is nog maar 3 jaar oud. Met Wish mocht Amy twee keer het podium op. 3e plek freestyle only en 3e plek overall🎊🎉 super super trots.
Het EK was super georganiseerd, top sfeer, gezellig, alles top geregeld.  We zijn enorm trots op ons frisbeeteam! Nu op naar het WK in St. Gallen, Zwitserland over 2 weken🤩

 

 

Leave a Comment