In Geen categorie
Vrijdag 4, zaterdag 5 en vrijdag 11 november geven we de gedragsmodule die hoort bij onze opleiding kynologisch instructeur. Maar…. deze module is ook zeer interessant en leerzaam voor iedere hondeneigenaar, voor alle bedrijven die met honden werken, fokkers, etc. Iedereen die met honden te maken heeft, hetzij professioneel of privé is van harte welkom.

Onderwerpen die tijdens de gedragsmodule aan de orde komen zijn o.a.:
– wat is gedrag
– hoe ontstaat gedrag
– hoe herken je houding en gedrag
– Belangrijke periodes (van baarmoeder tot senior, uiteraard veel aandacht voor puppyperiode en puberteit)
– stress-signalen, alarmsignalen, kalmeringssignalen inclusief afstand verkleinende en afstand vergrotende signalen
– rassenkennis
– gedragstesten
– spelvormen en waar moet je op letten bij spel tussen honden
– etc.

We ondersteunen alle theorie met veel videomateriaal. Verder kijken we live naar spel tussen honden, we filmen dit spel en gaan het samen analyseren. Een dagdeel besteden we aan gedragstesten die we samen afnemen en bespreken om het scoren van gedrag goed te oefenen.

Kortom een ontzettend belangrijke, praktijkgerichte opleiding voor iedereen die een hond heeft of met honden werkt. De module wordt gegeven door kynologisch instructeurs & gedragstherapeuten Gesien Broekhuijsen, Brigit de Graaf en Karen Mulders.
Bij de strippenkaarten vind je de strip voor module 1 kynologisch instructeur. Deze kun je aanschaffen en vervolgens zelf inplannen. Voor vragen kun je ons altijd mailen, happytails@hetnet.nl.

Leave a Comment