In Puppyblog

2 februari 2023

Gisteravond zijn Maud en Coco even bij de pups wezen kijken. De oogjes zijn inmiddels open. En de pups beginnen te reageren op geluiden. Ze beginnen te wandelen door de werpkist. De ontwikkeling gaat nu razendsnel. Vandaag hebben Hans en ik de pups ontwormd. Uiteraard eerst gewogen om goed te doseren en vervolgens die vieze roze vloeistof met een spuitje ingebracht. Ze vonden het maar smerig. De pups groeien goed. Holly doet het fantastisch, is een heerlijk kalme en ontspannen moeder.

30 januari 2023

De pups zijn inmiddels bijna 2 weken oud. Holly is een geweldige, rustige moeder. De eerste 12 dagen was Holly non stop bij de pups. Snel buiten plassen en poepen en weer naar binnen. Af en toe nam ik haar even mee naar de overkant, naar het bos. Even frisse neus halen. En daarna snel terug naar de pups. Nu komt ze af en toe weer even lekker bij ons liggen, wil ze vaker aangehaald worden. Ze is relaxter naar de andere honden, maar als ze in de buurt van de werpkist komen, is ze voor haar doen fel. Alleen Maybel, onze labrador, mag dichtbij komen.

Op zaterdag 21 januari en donderdag 26 januari heeft de frisbeegroep even gekeken bij de pups. En de opleiding kynologisch instructeur. Allemaal rustige mensen die weten hoe ze in de buurt van een moeder met een nest puppen moeten gedragen. De eerste pupkopers hebben al even bij mams en de pups gespiekt. En Mees, een jongen uit onze hulphondgroep. Ik laat de mensen even hun schoenen uit doen en handen wassen voordat ze binnenkomen. Onze zoon Lewis van 14 is regelmatig in de werpkist te vinden. Hij is de grote vriend van Holly, dus Holly vindt van hem heel veel goed en geniet van zijn aanwezigheid. Vrijdag 27 januari hadden we een verlate nieuwjaarsborrel met collega’s. Die hebben allemaal heerlijk met een pup op de arm gezeten. De pups hebben nu al, ondanks dat ze nog piepjong zijn en de oogjes en oortjes nog dicht hebben, veel verschillende mensen geroken en gevoeld. De eerste stappen in socialisatie.

Een paar keer per week verschonen we de werpkist en we wegen de pups nu om de dag. Morgen gaan we voor het eerst ontwormen (2, 4, 6 en 8 weken). De pups groeien super goed. Gisteren (zondag 29 januari) zag ik de eerste gluurders. De oogjes van Joanne en Dash gaan open.

 

Leave a Comment