In Geen categorie

Op 25 en 26 juli mochten team Happy Tails leden Amy, Lewis en Natascha en hun honden eindelijk hun eerste wedstrijden van het seizoen spelen. Niet echt naast de deur, maar in de buurt van Wenen, Oostenrijk. Op zaterdag speelden ze de Ashley Whippet Invitational en op zondag een UFO local.

Op zaterdag behaalde de 11-jarige Lewis von Piekartz met Apryl de 9e plaats en dat leverde hem een kwalificatie voor het EK in september en het WK volgend jaar op. Natascha Grobben & Sky behaalden de 6e plaats, eveneens goed voor EK- en WK-kwalificaties.

Het volledige podium was voor de 15-jarige Amy von Piekartz. Met Kate werd ze 3e, met Wish 2e en met Ross 1e. EK- en WK-kwalificaties voor alle categorieën en een bus vol prijzen. Ook met haar jonge hond Hazel behaalde ze de EK- en WK-kwalificatie.

Op zondag speelden ze de UFO local. Opnieuw mocht Amy meerdere keren het podium op. Met Ross werd ze 2e overall, met Wish 3e overall. De freestyle werd gewonnen door Amy en Wish, Met Ross werd ze 4e en met haar jonge hondje Hazel 5e.

Zaterdag 1 en zondag 2 augustus speelde team Happy Tails in Bremen.

Zaterdag behaalde Kim Bierling met haar hond Sky de 1e plaats op de freestyle, de distance en de overall beginnersklasse.

Amy mocht opnieuw meerdere keren het podium op. Met Wish werd ze 2e overall en met Ross 1e. De freestyle only werd tevens gewonnen door Amy.

Zondag stond in het teken van een grote UFO kwalificatiewedstrijd, een major.

De beginnersklasse werd gewonnen door de 9-jarige topper Merit Ebbens met haar hondje Bo. Kim Bierling werd 3e.

Lewis & Apryl mochten de finale speelden tussen alle groten. Ze behaalden een prachtige 9e plaats.

Amy mocht opnieuw met meerdere honden de finale spelen. In de Toss & Catch werd ze 4e met Ross. De freestyle only werd ze 1e met Ross, 3e met Kate en 4e met Wish. In de overall had ze wederom twee podiumplaatsen; met Kate de 3e en met Ross won ze de competitie.

Amy deed de jury volledig verbazen door twee keer foutloze rondes te spelen. Kate ving alle frisbees. Een zeer bijzondere prestatie. Met Ross had ze twee bijna foutloze rondes, slechts een niet gevangen frisbee.

Kim Bierling en Sky wonnen de prijs in de beginnersklasse voor beste spelers van het toernooi over twee dagen. Amy en Ross wonnen de open klasse. Happy Tails is super trots op alle behaalde resultaten. Een deel van het team zal in september afreizen naar Oostenrijk voor het Europees Kampioenschap.