In Geen categorie
De afgelopen weken zijn Sanne, Kelly en ik heel druk geweest met huisbezoeken. We hebben wat afgecrosst in en buiten de provincie. Mensen helpen met begeleiden van gedrag en toepassen van wat ze hier geleerd hebben in de thuissituatie en tijdens de wandeling. Meedenken over oplossingen in thuissituaties en zorgen dat er veel meer rust is.
Vorige week hadden we o.a. een gedragsconsult met een hond die doodsbang is voor vuurwerk en inmiddels is gaan generaliseren naar onweer en andere harde geluiden. De eigenaren hadden alles al geprobeerd, overal hulp gekregen maar dat wat de hond nodig had, niet gekregen. Fijn dat we ze konden helpen😊
We hebben de reactieve honden in de reactieve hond lessen die we geven, een groepje eigenaren met reactieve honden lest inmiddels in een ander uur om handvatten en coaching te blijven krijgen en de honden te blijven blootstellen aan dat wat ze lastig vinden, zodat we kunnen oefenen en coachen. Door diverse therapiemethodes binnen de gedragstherapie te gebruiken, kunnen de honden leren dat er andere opties zijn en dat ze niet uit hoeven te vallen of te snappen/bijten.

We hebben een aantal consulten staan voor begeleiding met angst voor vuurwerk. En natuurlijk twee vuurwerk workshops waarbij we tijdens de praktijk gaan begeleiden in gedrag.
Deze week staat in het teken van de bootcamp gedrag. 2 labradoodles, een springer spaniel en de rest Aussies en mini-aussies zijn een week lang bij ons voor een intensieve gedragsbegeleiding. Op de hondenschool, in het bos, in het dorp en in de stad. Samen met instructeur Kelly begeleiden en coachen we de eigenaren.
En we hebben maar liefst 3 gedragsconsulten in een week met lichte tot ernstige bijtincidenten naar kinderen/volwassenen. Bovendien moeten we een aantal honden beoordelen of eventuele herplaatsing veilig is. Het gaat om honden die meerdere keren heftig tot minder heftig gebeten hebben. Een grote verantwoordelijkheid voor ons.
Wat zou het fantastisch zijn dat we door voorlichting, kennisoverdracht, leren herkennen van signalen bij honden en voorkomen dat het zover komt door de hond te leren dat hij zijn tanden naar mensen niet mag gebruiken dit soort consulten minder hoeven te doen. Gedrag herkennen bij honden is niet moeilijk en de communicatie begrijpen is super leuk en fijn! Begrenzen van gedrag is ook niet moeilijk, als je het maar op tijd doet🐾 Daarom geven we theorielessen, laten we videomateriaal zien, benoemen we gedrag en signalen tijdens de lessen. Zodat mensen weten waar ze op moeten letten. We vertellen wat de consequenties kunnen zijn als je hond bijvoorbeeld najaagt, we vertellen wat dat met de hersenen doet. Meer weten over ons mooie werk/beroep? Zie https://www.happytails.nl/karen-mulders/

Leave a Comment