In Geen categorie
De honden op de onderstaande foto’s zijn hulphonden. De honden dragen een hesje met daarop een pictogram “niet aaien”. Verder staat er een tekst op: niet aaien/niet afleiden.
De eigenaren van de hulphonden die wij opleiden zitten meestal niet in een rolstoel en zijn niet blind. Ze hebben de hond nodig om naar de winkel te gaan, in de trein te gaan, naar afspraken te gaan, etc. Deze mensen hebben geen zichtbare handicaps. Maar hebben wel degelijk een hulphond nodig die ze helpt bij allerlei activiteiten. Ze helpen de eigenaren bij paniekaanvallen, angst, depressies, PTSS, autisme, nachtmerries, ze signaleren, zijn hun buddy, etc. Kortom ze zijn vreselijk belangrijk voor hun baasjes. De hond zorgt ervoor dat de baasjes weer meer ondernemen, zelfstandiger zijn, weer dingen durven samen met hun hond.

Het zou zo ontzettend fijn zijn als iedereen de hulphond negeert en niet afleidt, zodat deze mensen zich ongestoord en met vertrouwen in de maatschappij kunnen begeven. Zonder uitleg te moeten geven, zonder bang te zijn dat ze aangesproken worden, zonder bang te zijn dat er een discussie ontstaat omdat ze de hond meenemen naar een winkel, zonder dat ze gevraagd worden waarom ze een hulphond hebben of iets dergelijks. Laat de hulphonden hun werk doen, ze zijn super knap, super mooi, hebben een belangrijke taak en dat is om er voor hun baasjes te zijn. Door afleiding van zowel baasje als hulphond wordt alles voor de combinatie moeilijker. Ze willen graag met rust gelaten worden❤️
Zie ook: Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
Verder is het ontzettend fijn als eigenaren met honden afstand houden van de hulphonden. Hesje om = aan het werk😀
Namens de hulphonden en hun baasjes alvast super bedankt voor jullie medewerking 😀🐾

Leave a Comment