In Geen categorie
De afgelopen week hebben we in alle groepen, inclusief de puppygroepen en de reactieve hondlessen, gewerkt aan de “plaats”. Iedereen had een kleedje mee en voor diegenen die dat vergeten waren hadden wij natuurlijk een kleedje. Met onze voorbeeldhonden Romeo, Bright en Hazel konden we de oefeningen mooi voordoen.

We hebben gewerkt aan rust op het kleed, het release commando, met de gevorderde groepen hebben we gewerkt aan freeshaping van het plaats sturen op het kleed, o.a. met de clicker. We hebben gewerkt aan de deurbel -> naar het kleed/plaats/bench en allerlei mogelijke toepassingen in het dagelijks leven. Met de pupgroepen hebben we een aantal lesuren gekeken naar hoe de eigenaren de pup in de auto vervoeren. Conclusie: wel 1 pup werd veilig vervoerd🙈🙃🤔 Allerlei opties gegeven wat wel veilig is en uitgelegd waarom het niet veilig is. In sommige groepen hebben we een clickerspelletje met de mensen gedaan om te werken aan timing van beloning. Timing van beloning is heel moeilijk en we zijn vaak te laat met onze bekrachtiger (clicker of beloningswoord).
Na de meeste lessen mochten de honden die het leuk vinden/kunnen nog even in groepjes verdeeld in leeftijd, spelgedrag en grootte met elkaar spelen op de diverse velden/tussenstukken/leshal. Kortom weer een heleboel informatie en makkelijk en dagelijks toepasbare oefeningen aangeleerd. Op naar een nieuwe week😀
Zijn er dingen waar je graag aan wilt werken, geef het even door via de app/mail of geef een seintje voor de les!

Leave a Comment