In Geen categorie

De afgelopen week stond o.a. in het teken van het verdelen van de pups. Altijd weer een moeilijke opgave. Ze hadden me allemaal hun nummer 1, 2 en 3 doorgegeven. Uiteindelijk heeft iedereen zelf een keuze gemaakt naar aanleiding van de puppytest, wat ze zelf voelden, hoe ze de pups hebben gezien en wat ik heb gezien. De pupkopers zijn allemaal om en om bij ons in huis geweest, pup een voor een in de woonkamer. En gelukkig was daar steeds de doorslag. Dat voelt ontzettend fijn.

Zaterdagochtend in alle vroegte ben ik met de pups naar het kleine veld gewandeld, waar het behendigheidsparcours klaar stond voor de agilityles. Ze hebben tikkertje gespeeld door de tunnel, ze hebben de volwassen schapen weer gezien. Ze zijn mee geweest de stal in waar onze pony en lammetjes staan. En ze hebben kennisgemaakt met een beeld van een kip, een hond en een varken. Die onderzochten ze allemaal op eigen wijze.

Vanaf het GG-uur hebben de pups in de puppyren bij de stallen gestaan. Mijn man was samen met zoons en schoonzoon bezig met het leggen van zonnepanelen. De grasmaaier met aanhanger kwam voorbij, de palletwagen met zonnepanelen, etc. Dus van alles op wieltjes. Ik had lekkere botten in de puppyren gelegd. De pups hadden zicht op het lesveld. Hebben een paar uur lang allerlei rassen op veilige afstand voorbij zien komen. En hebben heerlijk op de botten geknaagd en geslapen.

’s Middags hebben ze gespeeld in de puppygroep met diverse rassen. Holly liep er ook tussen, gedrag sturen en opvoeden. Fijn dat ik haar weer kan inzetten. Ik heb haar enorm gemist tijdens de lessen. Een paar pupkopers kwamen al voor de puppyles, even een lesje meedoen voordat ze zondag opgehaald werden.

Na de puples zijn ze lekker naar binnen gegaan om te slapen. En toen wilde de frisbeegroep nog even afscheid nemen. Dat hebben we op het speelveld gedaan, lekker spelend met mama Holly.

Zondagochtend heb ik met een bak Starbucks latte macchiato op het terras gezeten. Pups om me heen, heerlijk spelend en af en toe bij me komen liggen. Nog heel even genieten van dit fantastische relaxte mooie nest. Om 11 uur kwamen alle mensen, blije hoofden, eindelijk was het zover. Ik heb de laatste informatie gegeven, we hebben een groepsapp dus we kunnen elkaar eenvoudig helpen en advies geven. De contracten zijn getekend en toen… afscheid. Boehoehoe. Ik ben daar nog steeds niet goed in. De mensen hebben al een bak aan bagage door het volgen van de theorieles en door alle informatie die we in de tussentijd gegeven hebben.

Puppy Jeff is omgedoopt tot Blaze. Hij is de keuze van de fokker in Amerika en blijft voorlopig bij ons. Hij is nog te jong om te vliegen. Wij gaan hem verder opvoeden en socialiseren. En genieten van dit prachtige ventje.

Blaze is maandag mee geweest naar het bos. Dinsdag moest ik een hulphondles geven in Ommen. Daar was markt. Dus puppy Blaze mee in de bench in de auto en vervolgens na de hulphondles mee in de doggyride de markt over. Even vis kopen bij de visboer, appels en mandarijnen bij de groenteboer en macademianoten bij de notenboer. En Blaze volgt inmiddels puppyles, uiteraard. Hij maakt deel uit van ons huishouden en we gaan alle dingen met hem doen die met een pup gedaan moeten worden❤

 

Leave a Comment