In Geen categorie

Staart en schaduw jagen
Een tijdje terug hadden we een jack russeltje op les. Een pup, erg klein. Qua motoriek liep ze achter. Ze sprong een keer tegen haar eigenaar aan en viel vervolgens hard op haar rug. Ze gedroeg zich anders, en het leek alsof ze scheel was. Verder had ze geen moment rust. Staart jagen, blaffen, staart jagen, schaduw jagen, blaffen. De eigenaren werden er helemaal gek van. Wilden graag een leuk kameraadje in huis die ze overal mee naar toe konden nemen en waar ze lekker mee konden wandelen. Dat pakte nogal anders uit. Tijdens een puples zag mijn collega het stereotype gedrag, pakte direct door en liet mevrouw een afspraak maken met mij. We hebben meteen hoog ingezet. Afspraak met holistisch dierenarts Steven Schukking van Dierenkliniek Kortenoord vanwege de motoriek, het stereotype gedrag en de val op de rug. Marjolein Dankelman van Praktijk Loco-Motion voor cranio sacraal therapie om de boel in haar rug en koppie weer recht te krijgen. En ik voor de gedragstherapie. Vandaag, 1.5 maand later, krijg ik een hele blije eigenaar aan de telefoon. Het gaat super goed. Ze jaagt geen staart en geen schaduwen meer, ze is bereikbaar. Ze wandelt lekker mee, is in huis veel rustiger. Door de combinatie van gedragsmedicatie, homeopathie, cranio sacraal therapie en gedragstherapie hebben ze een heerlijk hondje. En dankzij mevrouws inzet, hoop en liefde voor de hond.

Blaffen
Twee weken terug kwam er een mevrouw met een boomer voor de instroom. Het hondje was 7 maanden oud. En blaft. De hele dag door. Blaffen, blaffen, blaffen en nog eens blaffen. In de bench, buiten de bench. Continu. Al 5 maanden. Mevrouw zag het helemaal niet meer zitten. Tips gegeven, maar mevrouw zat er zo doorheen dat we het hondje 4 dagen hier hebben gehouden. En gewerkt hebben aan het niet blaffen en het zonder problemen in de bench blijven. 4 dagen later kwam een uitgeruste eigenaar het hondje weer ophalen. Een schema meegegeven, handvatten gegeven. Zaterdag waren ze weer op les. Breed glimlachend. Het ging super goed. Overdag, ’s nachts. Super fijn.

Plassen en poepen en blaffen in de bench
Vorige week stroomden mensen in met een pup. De pup kwam uit een schuur, door de fokker was niet gewerkt aan zindelijkheid, benchtraining, prikkelverwerking, socialisatie, etc. De pup kwam in een huishouden met drie jonge kinderen. Blafte, plaste en poepte in de bench. Mevrouw deed geen oog dicht. Liet de pup steeds uit, maar de pup kwam weer binnen en plaste en poepte binnen en in de bench. Mevrouw zei dat ze het hebben van een pup enorm onderschat heeft. Tips gegeven, hart onder de riem gestoken, meerdere keren telefonisch en app contact en jawel, zaterdag een blije mevrouw! Het ging goed!

Overprikkelde hond en druk kind
Zaterdag belde een mevrouw van de basiscursus of ze alsjeblieft een keer privéles mocht met haar zoon. Het ging niet goed tussen hem en de hond. Dus kwamen ze zaterdag. Zoon heeft autisme, is erg druk in gedrag. Leuke wisselwerking met de jonge kruising herder van 5 maanden?. Mevrouw super druk met de hele dag begeleiden. En bekaf. Zeker als het vakantietijd is een onmogelijke taak. De zoon moest van mama steeds rustig doen in huis, maar dat lukte de zoon niet. Zeker als hij op andere plekken hard zijn best moet doen, is thuis de ontlaadplek. Dus dat moet ook zo blijven. De zoon de BOOM aangeleerd met een spelletje, mevrouw een aantal tips gegeven, heel veel vragen beantwoord, de zoon geleerd wanneer wel en wanneer niet aaien, hoe aaien en vooral structuur aangebracht. Blije zoon, blije mama en blije hond.

Een hondenschool is niet alleen voor het aanleren van oefeningen. Maar vooral een plek waar gewerkt kan worden aan het begeleiden van het gedrag van je hond. Waar je je vragen neer kunt leggen. En waar je antwoord en handvatten kunt krijgen. Aangepast aan de individuen. Dus zowel eigenaren als de hond☺️ Kennis van hondengedrag, kennis van leerprincipes en het geven van praktische en uitvoerbare oplossingen zijn daarbij ongelofelijk belangrijk. De mevrouw van de autistische jongen maakte een hele mooie opmerking. “Ik wou soms dat er ook een mamaschool bestond”. Mooier compliment konden we niet krijgen.

We houden van ons mooie vak! Team Happy Tails

Leave a Comment