In Geen categorie
Op maandag 16 oktober zijn we met de derde groep bootcamp gedrag gestart: een paar Australian shepherds, een Mini Aussie, een kooiker, een labrador retriever en een Roemeense kruising, dit keer uit alle hoeken van Nederland en uit Duitsland. De jongste hond was 8 maanden oud. Bijna allemaal hadden ze o.a. uitvalgedrag aan de riem naar andere honden, een paar hadden redirectiegedrag, verder trekken aan de lijn, reageren op bepaalde prikkels, een Aussie ging uit haar stekker als een van de eigenaren wegliep, de Roemeense kruising was enorm gevoelig voor geluiden en bang voor vuurwerk, etc. De mensen logeerden in huisjes op vakantieparken of op de camping in de buurt.

Maandag zijn we gestart met een goede basis nadat ze eerder al een online instroomles gevolgd hadden. Dinsdag hebben we de basis uitgebouwd en hebben we ’s middags gewerkt aan prikkels zoals van alles op wieltjes en de dieren. Woensdag hebben we in het bos gewerkt en aansluitend hebben de mensen twee uur theorie met video gehad over communicatie en herkennen van gedrag en signalen. Donderdag ochtend hebben we wat prikkels herhaald en donderdagmiddag hebben we gewerkt in het centrum van Den Ham. Donderdagochtend kwam de labrador meedoen met de jachttraining en donderdagavond kwamen de Aussies en de MAS meedoen met de frisbeeles. De kooiker kwam meedoen bij de agilityles op vrijdagavond. Bij gedrag ombuigen hoort ook een uitlaatklep, iets waar de hond heel blij van wordt en wat probleemgedrag helpt voorkomen/verminderen. Ze vonden het fantastisch.
Vrijdag waren de weersvoorspellingen niet best. En die kwamen uit. In de stromende regen hebben we toegewerkt naar het centrum van Ommen. Daar liep de stadskat dapper rond terwijl de mensen door de winkelstraat liepen met hun hond. Het ging zo waanzinnig goed. Passeren van honden, passeren van mensen, onvoorspelbare situaties, alles op wieltjes en dat op een zeer winderige natte dag🌧☂️ De mensen hebben geleerd om op tijd te anticiperen, gedrag te begeleiden en om te buigen. Daarin hebben ze veel verschillende handvatten gekregen, zodat ze kunnen kiezen wat het beste bij hun en hun hond past.
Super trots op deze groep, heel hard gewerkt en een betere band en communicatie met hun fantastische honden gekregen. Normaal sluiten we af op het terras of in een restaurant, maar de honden en wij waren zo vreselijk nat dat we besloten hebben in de kantine van de hondenschool bij de kachel af te sluiten en na te praten met een bakkie koffie/thee/warme chocolademelk. Met de honden erbij.
Wat vind ik het een teken van liefde en tomeloze inzet als mensen bereid zijn een week vakantie op te offeren voor een week zeer intensieve gedragstraining met hun hond❤️
Kelly en Sanne super bedankt voor de intensieve coaching. Ik heb ervan genoten deze groep te zien groeien samen met hun hond!

Leave a Comment