In Puppyblog

Vorige week zondag waren de pups bijna 4 weken. Tijd voor zindelijkheidstraining! Het was goed weer, dus vanaf die dag gaan de pups zo’n 10 keer per dag (en nacht) naar buiten. Dat gaat ongelofelijk goed en op deze manier zijn ze straks hartstikke zindelijk als ze naar de nieuwe eigenaren gaan.

Afgelopen dinsdag waren mijn twee groepen van het Zone College hier voor les op locatie. En uiteraard om de ontwikkeling van de pups te zien. Ze hebben geholpen met wegen, ontwormen, we hebben gekeken naar ontwikkeling, de leeftijdsfases nog eens doorgenomen. En natuurlijk pups geknuffeld, waarbij de keuze voor contact bij de pups ligt.

Vrijdag en zaterdag hebben de mensen van de behendigheid en de hulphondgroep nog even bij de pups gekeken. En zaterdag aan het einde van de dag kwamen meerdere gezinnen kijken bij de pups. In de kantine hebben we wat meer ruimte. Dus lekker schapenvachten neergelegd voor de kinderen, de pups in de doggyride meegenomen naar de kantine en opnieuw konden ze op ontdekkingsreis en socialiseren met volwassenen en kinderen. Zo hebben ze al aardig wat mensen gezien. De mensen zitten op de grond, de pups hebben keuzes of ze willen gaan buurten of niet.

Zondag vierden we de verjaardag van onze dochter. Zo’n man of 30 in ons huis, met kinderen van 1 tot 8 jaar. Holly en pups veilig achter hun hek van de puppyren. Zo konden de pups de mensen wel zien, maar hadden ze lekker hun eigen veilige plek.

Vandaag zijn de pups bijna 5 weken oud. Ik ben samen met Holly met de doggyride even naar het natuurgebied tegenover ons gewandeld. Daar heb ik de pups uitgeladen en een minuutje of 10 genoten van de ontdekkingsreisjes. Daarna was het weer tijd voor …. eten en slapen.

Leave a Comment