In Puppyblog

Afgelopen dinsdag waren mijn twee groepen van het Zone College hier op locatie voor hun opleiding. We hebben de pups zowel ’s ochtends als ’s middags in de doggyride geladen en zijn naar het bos geweest. We hebben gedrag geobserveerd en gekeken hoe de pups hun motoriek oefenen. En natuurlijk wat mama Holly qua opvoeding doet. Woensdag gaven we les aan de opleiding Therapiehond Begeleider. We hadden in de theorie spel tussen honden behandeld. Mooi moment om bij het nest puppen te gaan kijken naar spel. Wat is wel en wat is geen spel, wat is de rol voor de moederhond. En de pups hebben weer veel verschillende mensen gezien. Die er gewoon stonden of zaten, waarbij de pups keuzes hadden om te gaan buurten of gewoon lekker rond te struinen. Mooie ervaringen.

In huis horen ze de stofzuiger, de tv, de vaatwasser, kortom alle geluiden die er in huis bij horen. Buiten worden ze meteen geconfronteerd met de geluiden van de weg die voor ons huis loopt. Trekkers, vrachtwagens, motoren, brommers, alles komt voorbij. Dat zien ze niet, maar horen ze wel. De volwassen honden hebben ze inmiddels ook allemaal gezien. Ons labradormeisje Maybel loopt er af en toe tussen en maakt via de puppyren veel contact met de pups. Donderdagochtend kwam de jachtgroep even kennismaken met de pups en donderdagavond moest de frisbeegroep uiteraard even pups kijken. Vrijdagavond gaf Amy een feest voor vrienden. Fijn dat de pups veilig in de pupren zitten en hun rust goed kunnen pakken. Het was redelijk rumoerig boven😁 en af en toe kwam er een aantal even kijken, vakkundig begeleid door mijn dochter Amy. Zaterdag was het weer tijd voor de wekelijkse bezoekjes van de geïnteresseerden. We zijn even samen naar het bos geweest, kon nog net voordat het donker werd. De pups hebben heerlijk gespeeld. Daarna hebben de mensen lekker op de grond gezeten in huis en genoten van de spelende en contact makende pups. Deze week krijgen de pups hun eerste enting en dan kunnen ze ook mee naar de hondenschool. Er gaat een wereld voor ze open. Ze zijn super ondernemend, zo goed als zindelijk, open en zoeken veel contact met mensen op een nette manier. Ze worden mooi gestuurd door mama Holly. Holly is een rustige, correct corrigerende en sturende moeder.

De pups krijgen sinds week 4 geweekte brokjes (Royal Canin Starter, Mother & Baby Dog). Ze doen het er goed op, zien er goed uit en vinden het lekker. Ook Holly krijgt deze voeding. Voor mij de eerste keer dat ik deze voeding geef. Ze krijgen af en toe vlees van Royal Canin, pens, wolf of wilderness puppy blikvoer in verschillende varianten, een stukje appel, een ei, botjes, kortom een stukje variatie om hun darmen te laten wennen aan verschillende dingen. De basis is echter de Starter.

Ze gaan een keer of 10 per dag naar buiten, inclusief de nacht. Meestal melden ze zich 1 tot 2 keer per nacht. De pupren gaat open, de deur gaat open en ze racen naar buiten. Eerst deden ze hun behoefte vlakbij de deur, nu gaan de puppen steeds verder van huis af. En als ik ze weer roep, komen ze naar binnen. Er ligt altijd wel wat lekkers in de werpkist of ze mogen even drinken bij Holly. Ze reageren super goed op roepen en ze beginnen op hun namen te reageren.

 

Leave a Comment