In Geen categorie
Opleiding Kynologisch Instructeur
4 november aanstaande starten we weer met de opleiding kynologisch instructeur. Deze opleiding geven we sinds 2011 en we hebben al heel wat lichtingen instructeurs met veel plezier opgeleid. Gediplomeerde instructeurs kunnen zich aansluiten bij o.a. de APDT BE/NE en de overkoepelende APDT (Association of Pet Dog Trainers). De opleiding is dit jaar in een nieuw jasje gestoken😃
In 5 modules van in totaal 17 dagen maken we je wegwijs in de theorie en de praktijk. De opleiding duurt zo’n 5 maanden. Heb je meer tijd nodig om wat voor reden dan ook, dan is er bij ons in overleg veel mogelijk.

Ons opleidingscentrum is gevestigd bij de hondenschool, hetgeen betekent dat we snel kunnen schakelen tussen theorie en praktijk. We kijken na de theorie naar gedrag tijdens de lessen, we kijken naar leerprincipes, lesopbouw, instructeurs in opleiding geven elkaar veel les en krijgen de mogelijkheid om onze cursisten les te geven. Tevens kunnen de instructeurs in opleiding meekijken/meehelpen bij diverse workshop die we geven, zoals de Aussie Opvoeddagen en de workshop Reactieve Hond. We proberen onze instructeurs in opleiding een zo goed mogelijk gevulde rugzak te geven. Tijdens de meeste modules mag je je eigen hond/honden meenemen. Er is veel aandacht voor didactiek, methodiek en presentatietechnieken. Maar ook voor anatomie, gezondheid, bewegingsleer, voeding, wet- en regelgeving, etc.
De docenten die lesgeven aan de opleiding geven zelf al jarenlang les, wat enorm fijn is voor het delen van ervaring en voorbeelden. Ze staan allemaal nog volop in het vak. Stageplekken zijn op aanvraag beschikbaar.
Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website https://www.happytails.nl/kynologischinstructeur/ of mail naar happytails@hetnet.nl.

Leave a Comment